{"id":1787,"date":"2020-12-10T11:47:34","date_gmt":"2020-12-10T11:47:34","guid":{"rendered":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/?p=1787"},"modified":"2020-12-15T10:19:13","modified_gmt":"2020-12-15T10:19:13","slug":"helsingin-paras-pizzeria","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/helsingin-paras-pizzeria\/","title":{"rendered":"Helsingin paras pizzeria"},"content":{"rendered":"\n
Oulunkyl\u00e4ss\u00e4 sijaitseva Capperi on Helsingin paras pizzeria. N\u00e4in p\u00e4\u00e4tti Helsingin uutisten lukijat syksyll\u00e4 2020. Capperista saa lounasta sek\u00e4 a’la carte -pizzaa.<\/p>\n\n\n\n
Capperi sijaitsee Oulunkyl\u00e4n entisen Elannon talossa Siltavoudintiell\u00e4. Oulunkyl\u00e4n asemalta ja kauppakeskus Ogelista on muutaman sadan metrin matka pizzeriaan. Sinne on siis helppo tulla kauempaakin.<\/p>\n\n\n\n Capperi on perustettu muutama vuosi sitten ja paikka halusi alusta saakka keskitty\u00e4 laadukkaaseen napolilaiseen gourmet-pizzaan. Pizzerian perusti yst\u00e4vysten joukko, joka asui l\u00e4hist\u00f6ll\u00e4 ja kaipasi laadukasta ruokaa. Sit\u00e4 kun ei liikaa ollut tarjolla, he p\u00e4\u00e4ttiv\u00e4t perustaa itse ravintolan. Heid\u00e4n omin sanoin: ”Paikan, josta sai hyv\u00e4\u00e4 ruokaa, jota pystyisi sy\u00f6m\u00e4\u00e4n vaikka joka p\u00e4iv\u00e4.”<\/p>\n\n\n\n Capperin p\u00e4\u00e4llikk\u00f6n\u00e4 h\u00e4\u00e4rii italialais-argentiinalainen Miguel Angel Papaianni. Sittemmin Capperi on laajentunut ja ravintola on avannut toimipisteet my\u00f6s keskustaan Rikhardinkadulle ja Pasilan Triplaan.<\/p>\n\n\n\n Capperi tarjoaa aitoa napolilaista pizzaa. Mit\u00e4 se sitten tarkoittaa? Sit\u00e4, ett\u00e4 kunnioitetaan perinteit\u00e4. Pizzat ovat alkujaan l\u00e4ht\u00f6isin Napolista ja sielt\u00e4 l\u00f6ytyy maailman vanhin pizzeria.<\/p>\n\n\n\n Napolilainen pizza on py\u00f6re\u00e4 ja sen reunat ovat paksut ja pehme\u00e4t. Keskusta on ohut ja sen p\u00e4\u00e4lle ladotaan t\u00e4ytteet. Pizza paistetaan kuumassa uunissa, l\u00e4mp\u00f6\u00e4 pit\u00e4\u00e4 olla 460-490 astetta. Paistotapahtuma on nopea. Pizza on uunissa vain noin minuutin.<\/p>\n\n\n\n Napolilaisen pizzan pohja on tehty italialaisista vehn\u00e4jauhoista. Niin tekee Capperikin. Jauhot ovat kylm\u00e4jauhettua t\u00e4ysjyv\u00e4vehn\u00e4\u00e4. Capperi tuo maahan kaikki k\u00e4ytt\u00e4m\u00e4ns\u00e4 raaka-aineet: tomaatteja San Marzanosta, Vesuviuksen alueelta ja Corbarasta sek\u00e4 kolme kertaa per\u00e4kk\u00e4in maailman parhaaksi valittua Ella Mozzarellaa Campaniasta.<\/p>\n\n\n\n Capperin pizzojen t\u00e4yttein\u00e4 on lis\u00e4ksi muun muassa italialaista ilmakuivattua kinkkuna, villisian tuoremakkaraa, tatteja ja artisokkaa. Kasvisversioita l\u00f6ytyy my\u00f6s.<\/p>\n\n\n\n T\u00e4ll\u00e4 kertaa lounaslistalla oli Pizza Calabrese, joka pit\u00e4\u00e4 sis\u00e4ll\u00e4\u00e4n tomaattia, mozzarellaa, salamia, basilikaa ja tulista n’duja-levitett\u00e4. Se oli juuri sit\u00e4, mit\u00e4 luvattiin. Aitoa napolilaista pehmeill\u00e4 reunoilla ja maistuville t\u00e4ytteill\u00e4.<\/p>\n\n\n\n T\u00e4nne kannattaa k\u00e4vell\u00e4 pidempikin matka.<\/p>\n\n\n\n Capperi, Siltavoudintie 9, Oulunkyl\u00e4<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Oulunkyl\u00e4ss\u00e4 sijaitseva Capperi on Helsingin paras pizzeria. N\u00e4in p\u00e4\u00e4tti Helsingin uutisten lukijat syksyll\u00e4 2020. Capperista saa lounasta sek\u00e4 a’la carte -pizzaa. Capperi sijaitsee Oulunkyl\u00e4n entisen Elannon talossa Siltavoudintiell\u00e4. Oulunkyl\u00e4n asemalta ja kauppakeskus Ogelista on muutaman sadan metrin matka pizzeriaan. Sinne on siis helppo tulla kauempaakin. Capperi on perustettu muutama vuosi sitten ja paikka halusi alusta … Jatka lukemista ”Helsingin paras pizzeria”<\/span><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1793,"comment_status":"closed","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[4,9],"tags":[],"table_tags":[],"class_list":["post-1787","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-ajankohtaista","category-ravintolat"],"aioseo_notices":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1787","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1787"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1787\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1796,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1787\/revisions\/1796"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1793"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1787"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1787"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1787"},{"taxonomy":"table_tags","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/table_tags?post=1787"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}<\/figure>\n\n\n\n
<\/figure>\n\n\n\n
<\/figure>\n\n\n\n
<\/figure>\n\n\n\n
<\/figure>\n\n\n\n
<\/figure>\n\n\n\n