{"id":4056,"date":"2024-01-24T08:32:51","date_gmt":"2024-01-24T08:32:51","guid":{"rendered":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/?p=4056"},"modified":"2024-01-24T08:39:48","modified_gmt":"2024-01-24T08:39:48","slug":"testaa-nama-ravintolat-helsingissa-vuonna-2024","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/testaa-nama-ravintolat-helsingissa-vuonna-2024\/","title":{"rendered":"Testaa n\u00e4m\u00e4 ravintolat Helsingiss\u00e4 vuonna 2024"},"content":{"rendered":"\n

Helsinkiin on avautunut viime aikoina lukuisia uusia ravintoloita. Listasimme ravintoloita, jotka kannattaa testata kuluvan vuoden aikana. N\u00e4m\u00e4 paikat ovat saaneet kehuja osakseen.<\/p>\n\n\n\n

Ravintoloiden varauksia hoitava TableOnline-palvelussa<\/a> asiakkaat saavat antaa arvosanoja ravintoloille. T\u00e4ss\u00e4 viiden k\u00e4rki vuodelta 2024:<\/p>\n\n\n\n

Skr\u00f6d<\/strong>
Fredrikinkatu 37.
Kotisivut <\/a>
Suomalaisiin raaka-aineisiin keskittynyt ravintola. Kuuden ruokalajin menu 82 euroa.<\/p>\n\n\n\n

Bona Fide<\/strong>
Vironkatu 8.
Kotisivut <\/a>
Mannermainen kortteliravintola Kruununhaassa, joka on ker\u00e4nnyt ylistyst\u00e4. Nelj\u00e4n ruokalajin menu 44 euroa.<\/p>\n\n\n\n

Spis<\/strong>
Kasarmikatu 26.
Kotisivu<\/a>
Pieni ja tunnelmallinen ruokaravintola Kaartinkaupungissa. Suomalaisen keitti\u00f6n herkkuja pohjoismaisella twistill\u00e4. Menu 87-97 euroa.<\/p>\n\n\n\n

The Room by Kozeen Shiwan<\/strong>
Pohjoisesplanadi 17.
Kotisivut <\/a>
The Room -nimi viittaa huoneeseen, jossa kaikki istuvat saman p\u00f6yd\u00e4n \u00e4\u00e4reen sy\u00f6m\u00e4\u00e4n. Julkkiskokki Kozeen Shiwan tekee ruuat. 8 ruokalajin menu 99 euroa.<\/p>\n\n\n\n

Gr\u00f6n<\/strong>
Albertinkatu 36.
Kotisivut <\/a>
Gr\u00f6n alkaa olla jo klassikko, joka ei juuri esittelyj\u00e4 kaipaa. Raaka-aineet valikoituvat vuodenaikojen mukaan. Palkittu Michelin-t\u00e4hdell\u00e4.<\/p>\n\n\n\n

*****<\/p>\n\n\n\n

Helsingin Sanomien ravintolakriitikot<\/a> testasivat viime vuoden aikana useita uusia ravintoloita. T\u00e4ss\u00e4 poimintoja paikoista, jotka saivat eniten kehuja:<\/p>\n\n\n\n

Karppi<\/strong>
Punavuorenkatu 3.
Kotisivut <\/a>
Kommentti: ”Nelj\u00e4 vietnamilaisnuorta saapuu opiskelemaan Suomeen. Muutaman mutkan kautta he p\u00e4\u00e4tyv\u00e4t perustamaan ravintolan Helsingin Punavuoreen. Tuloksena on hurmaavan leikkis\u00e4 ja persoonallinen pikkupaikka nimelt\u00e4\u00e4n Karppi, joka tarjoaa kekseli\u00e4st\u00e4, eleganttia ja ennen kaikkea maistuvaa ruokaa. Vaikutteita on otettu Italiasta, Ranskasta, Koreasta, Thaimaasta, Japanista ja tietysti Vietnamista.”<\/em> Annokset noin 13\u201320 e.<\/p>\n\n\n\n

Outo<\/strong>
Pengerkatu 9.
Kotisivut
<\/a>Kommentti: ”P\u00f6yt\u00e4\u00e4n kannetaan udon-nuudeliannos, joka pit\u00e4\u00e4 sis\u00e4ll\u00e4\u00e4n juuri sopivan tulista, sienist\u00e4 tehty\u00e4 xo-kastiketta, rouskuvia maap\u00e4hkin\u00f6it\u00e4, korianteria, limetti\u00e4, kev\u00e4tsipulia ja raastettua munankeltuaista. Se on kulhollinen iloa ja onnea. Kokonaisuus hellii jokaikist\u00e4 makuhermoston mikrovillusta. Makeaa, hapanta, suolaista, karvasta ja ennen kaikkea suloista umamia.”<\/em> Menu noin 69 e.<\/p>\n\n\n\n

Le Coucou Vert<\/strong>
Bulevardi 32.
Kotisivut <\/a>
Kommentti: ”Bulevardilla majaileva Le Coucou Vert eli vihre\u00e4 k\u00e4ki teki vaikutuksen niin ruuan kuin palvelun puolesta. Erityisesti kastikkeet ja liemet oli valmistettu asiaankuuluvan huolellisesti, onhan juuri kastike ranskalaisen ruokakulttuurin ydin.” <\/em>P\u00e4\u00e4ruuat 23\u201337\u202fe.<\/p>\n\n\n\n

\"\"<\/a><\/figure>\n\n\n\n

Jos tekee mieli nopeaa ja maanl\u00e4heisemp\u00e4\u00e4 m\u00e4tt\u00f6\u00e4, niin hyv\u00e4 kebab tai pizza on aina paikallaan. Helsingin Uutisten lukijat \u00e4\u00e4nestiv\u00e4t <\/a>kaupungin parhaat kebab-paikat<\/a> ja pizzeriat<\/a>. Kolmen k\u00e4rjet t\u00e4ss\u00e4:<\/p>\n\n\n\n

Kebab-paikat:<\/strong><\/p>\n\n\n\n

D\u00f6ner Harju Kallio<\/strong>
Fleminginkatu 23
D\u00f6ner Harju on ehtinyt jo kymmenen vuoden ik\u00e4\u00e4n. Sill\u00e4 on useita ravintoloita p\u00e4\u00e4kaupunkiseudulla, mutta aito ja alkuper\u00e4inen Harjun piste vei voiton t\u00e4ss\u00e4 \u00e4\u00e4nestyksess\u00e4.<\/p>\n\n\n\n

Baba D\u00f6ner<\/strong>
Mikonkatu 17
Fennia-korttelin uudessa ravintolakeskittym\u00e4ss\u00e4 sijaitseva Baba D\u00f6ner sai kehuja annosten tuoreudesta.<\/p>\n\n\n\n

King Kebab
<\/strong>M\u00e4kel\u00e4nkatu 31
T\u00e4m\u00e4 paikka sai paljon kiitosta asiakaspalvelusta.<\/p>\n\n\n\n

Pizzeriat:<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Via Tribunali<\/strong>
Sofiankatu 4
Viime vuoden kakkonen nousi t\u00e4n\u00e4 vuonna ykk\u00f6seksi. Tarjolla kuohkeareunaista napolilaista pizzaa.<\/p>\n\n\n\n

Capperi<\/strong>
Siltavoudintie 9
Oulunkyl\u00e4ss\u00e4 sijaitseva Capperi oli edellisess\u00e4 \u00e4\u00e4nestyksess\u00e4 ykk\u00f6nen. Napolilaista pizzaa tarjolla t\u00e4\u00e4ll\u00e4kin. <\/p>\n\n\n\n

Uuno Pinza<\/strong>
Atlantinkatu 20
Uunon omintakeinen herkullisuus pohjautuu italialaiseen pizzainnovaatioon: pinza-pohjaan. Pinza-pohja leivotaan hapanjuureen, vehn\u00e4-, soija-, ja riisijauhoja k\u00e4ytt\u00e4en.<\/p>\n\n\n\n

KATSO MY\u00d6S:<\/strong>
Helsingin parhaat ravintolat juuri nyt<\/a>
Helsingin ravintolaklassikot<\/a>
Afrernoon Tea Helsingiss\u00e4<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Helsinkiin on avautunut viime aikoina lukuisia uusia ravintoloita. Listasimme ravintoloita, jotka kannattaa testata kuluvan vuoden aikana. N\u00e4m\u00e4 paikat ovat saaneet kehuja osakseen. Ravintoloiden varauksia hoitava TableOnline-palvelussa asiakkaat saavat antaa arvosanoja ravintoloille. T\u00e4ss\u00e4 viiden k\u00e4rki vuodelta 2024: Skr\u00f6dFredrikinkatu 37. Kotisivut Suomalaisiin raaka-aineisiin keskittynyt ravintola. Kuuden ruokalajin menu 82 euroa. Bona FideVironkatu 8. Kotisivut Mannermainen kortteliravintola Kruununhaassa, … Jatka lukemista ”Testaa n\u00e4m\u00e4 ravintolat Helsingiss\u00e4 vuonna 2024”<\/span><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":4058,"comment_status":"closed","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[4,9],"tags":[],"table_tags":[],"class_list":["post-4056","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-ajankohtaista","category-ravintolat"],"aioseo_notices":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4056","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4056"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4056\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":4062,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4056\/revisions\/4062"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4058"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4056"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4056"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=4056"},{"taxonomy":"table_tags","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/table_tags?post=4056"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}