{"id":447,"date":"2018-12-04T08:44:06","date_gmt":"2018-12-04T08:44:06","guid":{"rendered":"http:\/\/walkhelsinki.fi\/?p=447"},"modified":"2018-12-04T08:45:20","modified_gmt":"2018-12-04T08:45:20","slug":"walkhelsingin-esittelyssa-kalastajatorpan-joulupoyta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/walkhelsingin-esittelyssa-kalastajatorpan-joulupoyta\/","title":{"rendered":"WalkHelsingin esittelyss\u00e4 Kalastajatorpan joulup\u00f6yt\u00e4"},"content":{"rendered":"
Legendaarisen Kalastajatorpan<\/a> eli Fiskiksen joulup\u00f6yt\u00e4 on t\u00e4ytt\u00e4nyt helsinkil\u00e4isten vatsoja vuosikymmeni\u00e4. Niin t\u00e4n\u00e4kin vuonna. WalkHelsinki sai kutsun tulla tutustumaan t\u00e4m\u00e4n vuoden joulup\u00f6yt\u00e4\u00e4n ja mielenkiinnolla k\u00e4vimme katsomassa mit\u00e4 sielt\u00e4 l\u00f6ytyi.<\/p>\n Ravintolap\u00e4\u00e4llikk\u00f6 Reijo Junkkari on ty\u00f6skennellyt Kalastajatorpalla 1970-luvulta l\u00e4htien ja n\u00e4hnyt monenlaista joulup\u00f6yt\u00e4\u00e4.<\/p>\n – Silloin aikanaan joulup\u00f6yt\u00e4 oli hyvin paljon raskaampi kun nyky\u00e4\u00e4n. Oli syltty\u00e4, suolakalaa ja erilaisia punajuurisalaatteja. Nyky\u00e4\u00e4n tarjonta on kevyemp\u00e4\u00e4 ja makuihin keskityt\u00e4\u00e4n enemm\u00e4n. Yksi ero on my\u00f6s se, ett\u00e4 aikanaan t\u00e4\u00e4ll\u00e4 tehtiin enemm\u00e4n itse; suolattiin kalat, ry\u00f6p\u00e4ttiin sienet ja paljon muuta, Junkkari kertoo.<\/p>\n Vuoden 2018 joulup\u00f6yt\u00e4 on runsas ja monipuolinen – ja kaunis. Runsaan kasvis- ja vegaanip\u00f6yd\u00e4n tarjottavat ovat tehty jouluisista raaka-aineista \u2013 kuten myskikurpitsasta, punajuuresta, kaalista sek\u00e4 luumuista. Kalap\u00f6yd\u00e4st\u00e4 l\u00f6ytyy muun muassa akvaviitti-graavattua lohta, kylm\u00e4savusiikaa ja sahramilla maustettua fenkoli-katkarapusalaattia. L\u00e4mpim\u00e4st\u00e4 p\u00f6yd\u00e4st\u00e4 saa karitsanniskaa, pihvi\u00e4 ja p\u00e4iv\u00e4n kalaa. Palanpainikkeeksi voi j\u00e4lkiruokap\u00f6yd\u00e4st\u00e4 maistaa vaikkapa erilaisia jouluhalkoja.<\/p>\n Kalastajatorpan ketju lanseerasi my\u00f6s oman jouluisen Gosa-gl\u00f6gin, jonka valmistaa Lignell & Piispanen. Mainiossa puolukkagl\u00f6giss\u00e4 on noin 15 prosenttia, joten vahvaa se on, kuten gl\u00f6gin kuuluukin.<\/p>\n T\u00e4ss\u00e4 maistiaisiksi muutamia kuvia Fiskiksen joulup\u00f6yd\u00e4st\u00e4:<\/p>\n Kalastajatorpan joululounaan<\/a> hinta arkisin 68 \u20ac ja lauantaina 58 \u20ac\/aikuiset, lapset 4-12 v. 29 \u20ac ja lapset alle 4 v. maksutta.<\/p>\n [useful_banner_manager banners=2 count=1]<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Legendaarisen Kalastajatorpan eli Fiskiksen joulup\u00f6yt\u00e4 on t\u00e4ytt\u00e4nyt helsinkil\u00e4isten vatsoja vuosikymmeni\u00e4. Niin t\u00e4n\u00e4kin vuonna. WalkHelsinki sai kutsun tulla tutustumaan t\u00e4m\u00e4n vuoden joulup\u00f6yt\u00e4\u00e4n ja mielenkiinnolla k\u00e4vimme katsomassa mit\u00e4 sielt\u00e4 l\u00f6ytyi. Ravintolap\u00e4\u00e4llikk\u00f6 Reijo Junkkari on ty\u00f6skennellyt Kalastajatorpalla 1970-luvulta l\u00e4htien ja n\u00e4hnyt monenlaista joulup\u00f6yt\u00e4\u00e4. – Silloin aikanaan joulup\u00f6yt\u00e4 oli hyvin paljon raskaampi kun nyky\u00e4\u00e4n. Oli syltty\u00e4, suolakalaa ja erilaisia … Jatka lukemista ”WalkHelsingin esittelyss\u00e4 Kalastajatorpan joulup\u00f6yt\u00e4”<\/span><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":560,"comment_status":"closed","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[4],"tags":[],"table_tags":[],"class_list":["post-447","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-ajankohtaista"],"aioseo_notices":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/447","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=447"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/447\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":564,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/447\/revisions\/564"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media\/560"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=447"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=447"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=447"},{"taxonomy":"table_tags","embeddable":true,"href":"https:\/\/walkhelsinki.fi\/wp-json\/wp\/v2\/table_tags?post=447"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}<\/a><\/p>\n
<\/a><\/p>\n
<\/a><\/p>\n
<\/a><\/p>\n
<\/a><\/p>\n