Helsingin hienoimmat kirkot

Tuomiokirkko

Helsingin tuomikirkko on kaupungin symboli. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Carl Ludvig Engel ja rakennus valmistui vuonna 1852. Kirkko on keskeinen osa Engelin suunnittelemaa empire-keskustaa.

Temppeliaukion kirkko

Etu-Töölössä sijaitseva Temppeliaukion kirkko on kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä erikoisen arkkitehtuurinsa takia. Kirkko on rakennettu kallion sisään. Vuonna 1969 valmistuneen kirkon suunnittelivat arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen.

Johanneksen kirkko

Uusgotiikkaa edustava Johanneksen kirkko on Suomen suurin kivikirkko. Ruotsalaisen arkkitehdin Adolf Emil Melanderin suunnittelema kirkko valmistui vuonna 1891. Kirkko on Punavuoren sydän.

Kallion kirkko

Arkkitehti Lars Sonck suunnitteli vuonna 1912 valmistuneen massiivisen graniittikirkon. Mäen päällä sijaitseva kirkko on eräs kaupungin huomattavimmista maamerkeistä.

Uspenskin katedraali

Katajanokalla sijaitseva Uspenskin katedraali on Länsi-Euroopan suurin ortoksikirkko. Vuonna 1868 valmistuneen kirkon suunnitteli venäläinen arkkitehti Alexei Gornostaev.

Hiljaisuuden kappeli

Kampin kappeli on ihmisten kohtaamis- ja hiljentymispaikka. Kampin ostoskeskuksen vieressä oleva kappeli on avoin kaikille uskontokunnille. Rakennus valmistui vuonna 2012, jolloin Helsinki oli Euroopan designpääkaupunki.

Vanha kirkko

Empire-Helsingin arkkitehti Carl Ludvig Engel suunnitteli vuonna 1926 valmistuneen Vanhan kirkon. Kirkko sijaitsee vanhan hautausmaan vieressä. Hautausmaa on nykyään puisto, mutta siellä on runsaasti hautakiviä vielä jäljellä.

Saksalainen kirkko

Pieni ja viehättävä Saksalainen kirkko on suosittu hääkirkko. Vuonna 11864 valmistuneen kirkon suunnittelivat arkkitehdit Harald Bosse ja C. J. von Heideken.

Pyhän Henrikin kirkko

Pyhän Henrikin kirkko on Helsingin ainoa katolinen kirkko. Se on omistettu Uppsalan piispa Henrikille. Kaivopuiston vieressä oleva kirkko on valmistunut 1850-1860-lukujen taitteessa.

Töölön kirkko

Vaaleanpunainen Töölön kirkko edustaa 1920-luvun klassismia. Kirkko on myös saanut vaikutteita italialaisesta kirkko- ja renessanssiarkkitehtuurista. Vuonna 1930 valmistuneen kirkon suunnitteli arkkitehti Hilding Ekelund.