Helsingin parhaat nähtävyydet

Helsingissä on runsaasti mielenkiintoista nähtävää, niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Listasimme Helsingin ykkkösnähtävyydet.

1. Suomenlinna

Suomenlinna rakennettiin Ruotsin vallan aikana rannikkolaivaston tukikohdaksi. Suomenlinna sijaitsee usealla saarella, jotka ovat muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Suomenlinna on UNESCOn maailmaperintökohde ja maamme suosituimpia turistinähtävyyksiä. Suomenlinnassa on useita museoita, kuten sukellusvene Vesikko, Lelumuseo, Tullimuseo, Sotamuseo ja Ehrensvärd museo. Suomenlinnaan pääset lautalla Kauppatorilta. Kotisivu

2. Seurasaaren ulkomuseo

Seurasaaren ulkomuseo sijaitsee kauniilla saarella vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Museo on perustettu vuonna 1909. Saareen on tuotu ympäri Suomea yhteensä 87 vanhaa rakennusta. Museo on avoinna toukokuusta syyskuulle. Kotisivu.

3. Ateneum

Ateneum on Suomen tunnetuimpia ja vanhimpia museoita. Ateneum esittelee maamme kultakauden maalauksia sekä järjestää vaihtuvia näyttelyitä. Kotisivu.

4. Empire-Helsinki

Arkkitehti Carl Ludvig Engel suunnitteli Helsingin vanhan keskustan 1800-luvun alkupuolella, jolloin Helsingistä oli tullut maan pääkaupunki. Engelin rakennukset edustavat empireä. Hän suunnitteli rakennuksia Senaatintorin ympäristöön, jonne valmistuivat Tuomiokirkko, Yliopiston päärakennus, Kansalliskirjasto ja Senaatti eli nykyinen Valtioneuvoston linna. Senaatintorin ympäristöä pidetään yhtenä parhaiten säilyneistä empirekokonaisuuksista koko Euroopassa.

5. Temppeliaukion kirkko

Temppeliaukion kirkko on kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä erikoisen arkkitehtuurinsa takia. Kirkko on rakennettu kallion sisään. Vuonna 1969 valmistuneen kirkon suunnittelivat arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen. Kotisivu.

6. Suomen kansallismuseo

Kansallismuseo esittelee Suomen vaiheita esihistoriasta nykypäivään. Komean rakennuksen on suunnitellut arkkitehdit Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren. Kotisivu.

7. Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on iso metsäalue noin 30 kilometrin päässä Helsingistä. Siellä voit kokea villin luonnon, nähdä kauniita järviä, vihreää metsää, jyrkkiä kallioita ja soita. Paras tapa tutustua Nuuksioon on lähteä seuraamaan opastettuja polkuja. Esimerkiksi Haukkalammelta lähtee monia eri pituisia reittejä. Nuuksion esittely Luontoon.fi-sivulla.

8. Töölönlahti

Töölönlahti on keskellä Helsinkiä, vain puolisen kilometriä päärautatieasemasta. Lahden kiertää ympäri noin puolessa tunnissa. Lahden ympärillä on runsaasti kulttuuritaloja, kuten Oodi, Oopperatalo, Finlandia-talo ja Olympiastadion. Lisäksi lahden ympäristöstä löytyy kahviloita ja ravintoloita.

9. Linnanmäki & Sea Life

Linnanmäki on Suomen suosituin huvipuisto ja kaupungin suosituin vierailukohde. Vuonna 50 avatussa huvipuistossa on noin 50 erilaista huviteluvälinettä. Lisäksi siellä on peliluolia ja ravintoloita. Linnanmäen yhteydessä olevassa Sea Lifessä pääset tutustumaan vedenalaiseen maailmaan. Kotisivut.

10. Yleiset saunat

Jos haluat rentoutua perinteiseen helsinkiläiseen tapaan, kokeile yleistä korttelisaunaa. Helsingissä on muutamia vanhoja yleisiä saunoja jäljellä ja ne ovat nykyään erittäin suosittuja. Vanhoja korttelisaunoja ovat Arlan sauna, Kotiharjun sauna ja Sauna Hermanni. Lisäksi kaupungissa on uudempia trendikkäitä saunoja, kuten Löyly ja Allas Sea Pool.