Hietaniemen hautausmaan kierrokset

Hietaniemen hautausmaa on Suomen tunnetuin hautausmaa, jonka historia ulottuu 200 vuoden taakse. Järjestämme siellä tilauksesta alla olevia kierroksia. Kapeiden käytävien takia kierrokselle voidaan ottaa max. 25 henkeä kerrallaan.

Hinnat ryhmille löytyvät sivun alalaidasta.

Muistoja Albert Edelfeltin elämästä

Tällä kierroksella muistelemme Albert Edelfeltin perhettä, ystäviä ja taiteilijatovereita. Taidokkaiden muotokuvien myötä tutustumme niihin Edelfeltille tärkeisiin henkilöihin, joiden viimeinen lepopaikka löytyy Hietaniemen hautausmaalta. Kävelykierroksen innoittaja on ollut Ateneumin vuoden 2023 Edelfelt -näyttely.

OPAS: Kierroksen suunnittelijana ja oppaana kulttuurihistoriaan ja Hietaniemeen hurmaantunut kaupunkiopas Soili Poikonen.

LÄHTÖPAIKKA: Hietaniemen Vanhan kappelin edestä, Mechelininkatu 2.

KESTO: 120 min

Taiteilijakukkula

Viimeinen kunnianosoitus suomalaisille taiteentekijöille – Hietaniemen taiteilijakukkulalle on haudattu lukuisia maamme eturivin taiteilijoita. Siellä lepää taidemaalareita, näyttelijöitä, säveltäjiä ja muotoilijoita. Tunnetuimpia ovat mm. Alvar Aalto, Åke Lindman, Laila Pullinen, Spede Pasanen ja Mika Waltari. Opastuksella kuullaan heidän tarinoitaan.

OPAS: Aulikki Akaan-Penttilä, Helsingin auktorisoitu opas, kulttuurimatkailun asiantuntija.

LÄHTÖPAIKKA: Hietaniemen Vanhan kappelin edestä, Mechelininkatu 2.

KESTO: 90 min. 

Voidaan järjestää ajankohtina, jolloin lunta ei ole maassa (huhtikuu-lokakuu)

Hietaniemen taidehistoriaa

Kierros taidehistorian ystäville! Hietaniemen hautausmaa on Suomen suurin veistospuisto. Tutustumme hautausmaan Vanhalla puolella oleviin merkittävimpiin hautaveistoksiin ja niiden tekijöihin. Kertaamme suomalaisen kuvanveiston historiaa kuuluisien tekijöiden (mm. Robert Stigell, Emil Wikström ja Emil Halonen) leposijojen ääressä.

Opas: Kierroksen suunnittelijana ja oppaana kulttuurihistoriaan ja Hietaniemeen hurmaantunut kaupunkiopas Soili Poikonen.

Lähtöpaikka: Vanha Kappeli, Mechelininkatu 2.

Kesto: 120 min.

Miten Suomesta tuli Suomi

Kävelykierros Hietaniemen hautausmaalla kertoo suomalaisen yhteiskunnan arvojen rakentumisesta ennen itsenäisyyttä. Millaiset aatteet ja henkilöt siihen ovat vaikuttaneet siihen? Kävelykierroksella tutustumme historiamme tahtoihmisiin, jotka omalla panoksellaan olivat vaikuttamassa Suomen muotoutumiseen sellaiseksi, jona sen nyt tunnemme. Heissä on myös naisia, joiden osuus historiassa jää usein suurmiesten varjoon. Tutustuessamme heihin huomaamme, miten radikaalisti naisten asema on muuttunut viimeisten 150 vuoden aikana.

Kesto: 90 min

Aloituspaikka: Hietaniemen Vanha Kappeli, Mechelininkatu 2 e

Opas: Maria Lappalainen, auktorisoitu Helsinki-opas.

Ortodoksinen hautausmaa

Hietaniemessä sijaitseva ortodoksinen hautausmaa on harvoille tuttu. Yli 200 vuotta sitten perustettu ortodoksinen hautausmaa on ainutlaatuinen ympäristö kerrata Suomen valtiollista historiaa ja kansainvälistä kulttuurielämää. Monet hautausmaan vanhat venäläiset kauppiassukujen nimet toistuvat yhä tutuissa tuotemerkeissä ja emigranttien hautakivet ovat muistoina vallankumouksen kiepauttamista kohtaloista.

Lähtöpaikka: Vanha Pyhän Elian kappeli, Lapinlahdentie 2

Kesto: 90 min.

Opas: Kierroksen suunnittelijana ja oppaana kulttuurihistoriaan hurahtanut kaupunkiopas FM Soili Poikonen.

HINNAT

RYHMÄN KOKO

HINTA

1-10 hlö ryhmä

250 e (+ alv 24%)

11-20 hlö ryhmä

350 e (+ alv 24%)

21-30 hlö ryhmä

450 e (+ alv 24%)

Yli 30 hlö

Pyydä tarjous


VINKKI: Yhdistä kokous ja kävely. Tutustu kokous,- aamiais- ja lounaspaketteihin täällä.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: booking@walkhelsinki.fi, 050 553 2299