Ostoksilla Helsingissä

Helsingistä löytyy ostosmahdollisuuksia moneen makuun. Kaupungissa on toreja, kauppakeskuksia, kauppahalleja, käsityöläisten putiikkeja ja paljon muuta.

Esittelemme Stadin parhaat shoppailupaikat:

Torikorttelit

Helsingin vanhimmassa osassa sijaitsevat Torikorttelit on oikea paikka lähteä ostoksille, jos etsii vaikkapa matkamuistoja. Kortteleissa on lukuisia putiikkeja, jotka myyvät kotimaista käsityötä: puukkoja, vaatteita, koruja, sisustustavaraa, astioita, suklaata tai vaikkapa pienpanimo-oluita. Kotisivut

Kauppatori

Kauppatori on kaupungin kansainvälisin ja tunnetuin kauppapaikka. Sieltä löydät perinteiset toriruuat, käsityöt ja matkamuistot. Kauppatorilla pääsee nauttimaan myös merimaisemista. Torilla järjestetään joka syksy silakkamarkkinat.

Hallit

Helsingissä on kolme vanhaa kauppahallia. Etelärannassa sijaitsevasta Vanhasta kauppahallista löydät kaikkea juustoista, kaloista, vihanneksista, mausteista, hedelmistä ja kakuista lähtien kahviin ja teehen. Halli avattiin vuonna 1889.

Hietalahden halli on viime vuosina keskittynyt tarjoamaan ravintolamaailman herkkuja. Hallissa on monipuolinen valikoita ravintoloita ja kahviloita.

Hakaniemen halli on perinteinen lähialueen asukkaita palveleva kauppapaikka, josta saa ruokaa, vaatteita ja käsitöitä. Halli avattiin jo vuonna 1914.

Helsinki Design District

Design District Helsinki on luovien tekijöiden keskittymä Helsingin sydämessä. Se levittäytyy Punavuoresta Kaartinkaupungin, Kampin ja Ullanlinnan suuntaan. Se edustaa pienehköjä putiikkeja, jotka myyvät mm. käsitöitä, vaatteita ja taidetta. Katso koko tarjonta Helsinki Design Districtin kotisivuilta.

Tavaratalot

Keskustassa on kaksi suurta tavarataloklassikkoa: Stockmann ja Vaakuna. Molemmista löytyy vaatteita, kosmetiikkaa, ruokaa ja elektroniikkaa. Shoppailun välissä voi käydä lasillisella tai syömässä tavaratalojen ravintoloissa.

Kauppakeskukset

Helsingin keskustan aluella on muun muassa Kampin ja Forumin kauppakeskukset. Keskustan ulkopuolelta löytyy valtavat kauppakeskset, jotka ovat kuin pieniä kyliä: Redi sijaitsee Kalasatamassa, Tripla Pasilassa ja Itis Itäkeskuksessa.