10 vinkkiä syksyn tykypäivään

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

WalkHelsinki järjestää opastettuja kaupunkikävelyitä sekä ulkopakopelejä, jotka sopivat mainiosti yrityksen virkistyspäivään tai yhdistyksen jäsenillan ohjelmaan. Kävelyt ja pakopelit tapahtuvat pääasiassa Helsingin kantakaupungin alueella, joten ne voi järjestää vaikka ennen iltajuhlia tai lounaan päätteeksi.

Tässä vinkkimme syksyn virkistyspäiviin:

1. Rikoskävelyt

Järjestämme kävelyretkiä true crimen hengessä Helsingin rikoshistoriaan. Murhakävelyitä järjestämme Töölössä, Punavuoressa, keskustassa ja Kalliossa. Kierroksilla vieraillaan vanhoilla rikospaikoilla ja kuullaan niistä tarinoita.

Bodominjärvellä puolestaan hypähdetään maamme tunnetuimman murhamysteerin maailmaan. Kävelyretkellä tutustutaan alueen historiaan, Bodomin murhien tutkintaan ja kerrotaan kaikki, mitä siitä tiedetään. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

2. Helsinkiä erilaisista vinkkeleistä

Helsinkiin pääsee tutustumaan retkillämme erilaisista näkökulmista. Kummituskävelyllä tutustutaan yliluonnollisiin tarinoihin. Helsinki sodassa -kävelyllä katsotaan, mitä sodan merkkejä kaupungissa on vielä jäljellä. Homohistoria puolestaan kertoo kaupungin sateenkaarihistoriasta. Kostea Helsinki -kierroksella taas tutustutaan taiteilijakuppiloihin ja ravintoloiden tarinoihin. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

3. Ulkopakopelit

Ulkopakopelit ovat pidetty ja suosittu ohjelmanumero tykypäiviin. Ne kisataan pienissä 3-4 hengen kisatiimeissä. Siinä punnitaan ongelmanratkaisukykyä, yhteistyökykyä, yms. Pakopelejä järjestämme Kruununhaassa, Töölössä, Punavuoressa, Kalliossa ja Suomenlinnassa. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

4. Kulttuuria ja taidetta

Ohjelmassamme on lukuisia kulttuuriin ja taiteeseen keskittyneitä kierroksia. Empire-Helsingin taideaarteet johdattaa julkisen taiteen äärelle. Veistosten naiset -kävelyllä tutustutaan naistaiteilijoihin ja naispatsaisiin. Kansallisaarteiden kaupunki -opastuksella hypätään historiallisen rakennusten maailmaan. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

5. Puistojen kulttuurihistoriaa

Helsingissä on monia kauniita ja arvokkaita puistoalueita. Etelä-Helsingin puistoja ja kulttuurihistoriaa -kierroksella kävellään Kaivopuistossa ja Tähtitornimäen puistossa. Töölönlahden kierroksille tutustutaan lahden historiaan, kulttuuritaloihin ja huviloihin. Historiallinen Esplanadi -kävely kertoo Suomen tunnetuimman puiston tarinan. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

6. Kaupunginosia

Kaupunginosien kierroksilla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien tarinoihin, nykyisyyteen ja menneisyyteen. Ohjelmistossamme on kierroksia mm. Töölössä, Kruununhaassa, Kalliossa, Kalasatamassa ja Käpylässä. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

7. Merkkihenkilöiden jalanjäljillä

Mannerheimin jalanjäljillä -kierros johdattaa Marskin Helsinkiin. Kierroksella tutustutaan hänelle tärkeisiin kohteisiin ja avataan Mannerheimiin liittyviä myyttejä. Sibeliuksen Helsinki -kävelyllä tutustutaan säveltäjän Stadiin.

Alvar Aalto -kierros johdattaa arkkitehdin Otaniemen suunnitelmien äärelle. Kirjailijoiden Helsinki -kävelyllä tutustutaan sanankäyttäjien kaupunkiin. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

8. Luontoa ja saaristoa

Jos haluatte luonnon ja saariston äärelle, niin voitte valita vaikka opastuksen Kivinokan kauniissa ja historiallisessa miljöössä. Rantakallioilla voi nauttia eväistä.

Jos pieni lauttamatka kiinnostaa, niin silloin valinta kohdistuu Vallisaareen. Vanhaan sotilassaareen pääsee tarvittaessa myös RIB-pikaveneellä. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

9. Hautausmaita

Hautausmaat ovat Suomen kulttuurihistorian kannalta tärkeitä paikkoja. Hietaniemessä järjestämme opastuksia, joissa voi tutustua mm. Taiteilijakukkulaan tai ortodoksiseen hautausmaahan. Tutustu tarjontaan etusivullamme.

10. Päiväretkiä Uudellemaalle

Meidän kauttamme voitte tilata myös päiväretkiä Uudellemaalle. Paketteihin kuuluu mm. Porvoo & Malmgård, Alkoholimuseo Rajamäellä & rautatiemuseo Hyvinkäällä. Tutustu tarjontaan etusivullamme.