5 vinkkiä tykypäiviin: Kulttuurikävelyllä Helsingissä

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Tykypäivien ohjemaan sopii mainisti rento kaupunkikävely, jossa saa raitista ilmaa, kevyttä liikuntaa ja oppii samalla kaupungista uutta. Kierroksen yhteydessä voi käydä vaikka lounaalla tai illallisella. WalkHelsingin ohjelmistosta löytyy lukuisia vaihtoehtoja.

Tässä 5 vinkkiä kulttuurin ystäville:

1. Empire-Helsingin taideaarteet

Upean arkkitehtuurin lisäksi Helsingin historiallinen keskusta on täynnä hienoja patsaita, reliefejä ja muistomerkkejä. Tällä kierroksella tutustumme Suomen historian suurmiehiin, apostolien patsaisiin ja veistosten symboliikkaan. Kesto 90 min.

2. Taiteiden Töölö

Oletko koskaan miettinyt, missä Mika Waltari asui? Entä kuka oli salaperäinen Madame Craucher, jonka murhaa töölöläiset kauhistelivat 1930-luvulla? Näihin, ja moniin muihinkin kysymyksiin saat vastauksen Taiteiden Töölö kierroksella. Kesto 90 min.

3. Kirjailijoiden Helsinki

Kirjakierroksilla keskustelemme Helsingissä kirjoittaneiden kirjailijoiden elämästä ja tuotannosta: Kuka kirjoitti Suomen sellaiseksi maaksi, jollaisena me sen tunnemme. Missä oli “kirjattoman ja karjattoman” Eino Leinon viimeinen osoite? Kuka oli se nuori mies, jolla iltaisin oli hyvin intiimejä kohtauksia vanhemman naisen kanssa Vanhankirkon puistossa? Kesto 90 min.

4. Historiallinen Esplanadi

Helsingin Esplanadi on kaikille tuttu puisto – vai onko sittenkään? Esplanadia arvorakennuksineen ja taideteoksineen on luonnehdittu koko Suomen europpaalaisimmaksi ymäristöksi. Mitä kaikkea sen puut, patsaat, putiikit, palatsit ja persoonat voivatkaan kertoa? Kesto 90 min.

5. Kansallisaarteiden kaupunki

Helsingin keskustasta löytyy varsinainen suma kansallisia kulttuurilaitoksia ja pääkaupungin ainutlaatuisuutta pönkittäviä instituutteja: Säätytalo, Suomen pankki, kirkkoja, asemia, kulttuuritaloja. Kierrämme kansallisaarteelta toiselle samalla kerraten maamme historiaa ja kulttuurimme kulmakiviä. Kesto 120 min.

Katso Etusivulta koko ohjelmistomme.