Botta avaa rennon korttelibistron Etu-Töölöön

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aidosti asiastaan innostuneen ihmisen kyllä tunnistaa. Hän säestää sanomaansa käsillään ja välillä pamauttaa pöytää hellästi kuin herkästi rikkimenevää rumpua. Juuri niin tekee sommelier Juha Laatikainen puhuessaan marraskuussa avattavasta Dagmar Bistro & Wine Barista.

Antakaamme siis Dagmarin ravintolan johtaja Laatikaisen kertoa:

– Etu-Töölöön Kuparitalon alakertaan avattava Dagmar on kaikkien mukava ja välittävä kaveri. Kaveri, jolla on aina tarjolla erityisen hyvää ruokaa ja hyviä viinejä. Ystävä, jonka luo voi tulla puku päällä tai verkkareissa omana itsenään.

Uusi korttelibistro avataan vain kivenheiton päähän Musiikkitalosta ja päärautatieasemasta. Sijainti takaa, että rennosta tunnelmasta voi saapua nauttimaan vaikkapa ennen fudismatsia, Musiikkitalon konsertin jälkeen tai puistokävelyn päätteeksi. Viihtymään on helppo tulla kauempaakin, sillä Dagmar on helposti saavutettavissa niin junalla, metrolla, bussilla kuin ratikalla.

Aidosti persoonalliset annokset

Dagmarin keittiössä valmistetaan lempiruokia eri puolilta maailmaa. Maukkaiden, aidosti persoonallisten annosten luomisen mahdollistaa Dagmarin kansainvälinen tiimi.

– Jos filippiiniläinen vuoromestarimme haluaa tuoda asiakkaiden nautittavaksi oman lempiruokansa, niin siitä vaan.

Illallislistalla on suosikkeja, jotka sopivat yksittäisinä annoksina viinilasillisen kaveriksi tai sitten annoksista voi koota isomman kokonaisuuden itselle tai kaverin kanssa jaettavaksi. Valittavana on myös keittiön suositusmenuja.

Kuunnellaan asiakkaita ja aistitaan fiiliksiä

Makujen paletti elää tunnelmista ja vuodenajoista. Se on yksi osoitus Dagmar Bistro & Wine Barista perusfilosofiasta: ei kangistuta kaavoihin, vaan kuunnellaan asiakkaita ja aistitaan fiiliksiä.
100-paikkainen Dagmar on luotettu ja konstailematon ystävä myös lounasaikaan.

Dagmaria voi hyvällä syyllä kutsua myös rennoksi viinibaariksi. Viinilistan pääosassa ovat eurooppalaiset viinit, mutta tiukkoja rajoja tärkeämpää on viineissäkin oikeus rönsyillä, olla avoin uudelle. Dagmariin kannattaa tulla myös ihan vain testaamaan alkoholittomia juomia, eikä oluesta nauttiviakaan ole unohdettu.

Laatikainen pohtii, että Dagmarissa on jotain samaa kuin 20-luvun newyorkilaisessa baarissa. Sitä samaa vahvasti elävää tunnelmaa, vaikka Dagmariin tulee isot ikkunat ja paljon valoa. Sisustus on yhdistelmä uutta ja vanhaa, sopivasti glamouria ja paljon harkittuja yksityiskohtia.

Ravintoloitsijana toimii Oy Botta Ab. Näin ollen Etu-Töölössä sijaitseva perinteikäs ja monille tuttu Botta laajenee ensimmäistä kertaa Museokadun Ostrobotnia-kiinteistön ulkopuolelle. Mutta kauas ei mennä, sillä Dagmar sijaitsee aivan Bottan naapurissa.

Teksti: Tiina Örn