Helsingin parhaat viinibaarit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pienen iltakävelyn jälkeen maistuu joskus lasillinen viiniä. Mutta missä ne parhaat viinibaarit olivatkaan?

Toptaste listasi Suomen parhaat viinibaarit 2023. Tässä on listan kärki Helsingin osalta:

Apotek

Alkuperäistä suojellun jugendapteekin sisustusta kunnioittavan remontin jälkeen syntyi tunnelmallinen & tyylikäs viinibaari – Apotek.

Apotekin kattavasta viinivalikoimasta löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto sekä laseittain että pulloittain. Painotus on pitkälti käsityönä tehtyihin perheomisteisten tilojen laatuviineissä, joissa maistuu alkuperä, rypäle ja terve kasvuympäristö.

Keittiö tarjoaa sesongin raaka-aineista rakennettujen vaihtuvien pikkuannosten lisäksi viinin kanssa maistuvaa naposteltavaa; huolella valittuja juustoja, leikkeleitä & pateita. Voit tilata pieniä annoksia pitkin iltaa istuskelun lomassa hetken mielijohteesta tai halutessasi koota niistä suuremmankin illallisen.

Osoite: Lapinlahdenkatu 1

Bricco

Helsingin vilkkaimmalle baarikadulle maaliskuussa 2020 avattu Bricco Kalevankatu on ihastuttava paikka esimerkiksi romanttisille treffeille, rennoille after workeille tai kaveriporukalla viinitastingiin. Briccon ainutlaatuisen tunnelman takuuna toimii piano, joka soi välillä ammattilaisten ja välillä asiakkaiden toimesta. Parhaimpina iltoina saatat päästä todistamaan yhteislaulun säestämää hauskanpitoa.

Viihdyt Briccossa takuuvarmasti, tiedät viineistä sitten paljon, vähän tai et mitään. Menu on suunniteltu niin, että voit vain nauttia matkasta Italia-fiilikseen, kuulla tarinoita viineistä ja maistella tarkoin suunniteltuja herkullisia maistelulautasia.

Briccosta löytyy myös laaja valikoima spritz-coctaileja ja moctaileja, joissa käytetään itsetehtyjä siirappeja.

Osoitteet: Kalevankatu 4, Annankatu 22

Grape Wine Bar / Tasting Room

Grape Wine Barin tarina lähti lennokkaasti liikkeelle Uudenmaankadulta löytyneestä liiketilasta, jota käytiin tutkimassa ja todettiin, että sopivampaa saa hakea. Ajatuksia viinibaarista oli heitelty omistajien kesken aikaisemminkin, ja nyt nämä palaset loksahtivat paikalleen.

Baarilla on selkeä tavoite: Helsingin paras viinibaari. Se tarkoittaa rentoa ja hyvää fiilistä, jossa vieraat tuntevat olonsa kotoisaksi, huikeita viinejä ja maistuvaa ruokaa.

Osite: Uudenmaankatu 13

La Taperia

La Tapería on rento ja kotoisa viinibaari, jossa asiakas voi nauttia laajasta valikoimasta espanjalaisia viinejä ja herkullisia oliiveja, juustoja ja leikkeleitä. Myymälän puolelta löytyy Suomen laajin valikoima espanjalaisia herkkuja kotiin vietäväksi.

Osoite: Uudenmaankatu 7