Ravintolavinkki: Sardinialaista pizzaa satavuotiaassa laivassa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Autenttisen laivatyylin säilyttänyt Bar & Pizza Walrus tarjoaa merellisen elämyksen lisäksi kaupungin ainoat sardinialaistyyliset pizzat.

Ravintolalaiva on aina elämys verrattuna tavanomaiseen ravintolamiljööseen. Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitseva Bar & Pizza Walrus on erityisen aito kokemus, sillä se on säilytetty mahdollisimman pitkälle alkuperäisessä, vuonna 1914 rakennetussa tyylissään.

Viime talvena ravintolan omistajat saivat vihjeen huutokauppaan tulleesta, ravintolakäyttöön soveltuvasta laivasta. Lyhyen pohdinnan jälkeen huutoihin lähdettiin mukaan, ja lopputulos on nähtävissä Hietalahdessa: elävä, tunnelmallinen ravintola, joka tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen illanviettoon.Ravintolan tarjontaa viitoitti se, että laiva oli aiemmin toiminut pizzeriana. Myös Walrusin päätuotteena ovat pizzat, mutta millaiset! Näitä makuja et joka pizzeriasta löydäkään.

Sardinian makuja pizzalautasella

Kuten sisustuksessa ja remontoinnissa, myös ravintolan tarjonnassa pyritään aitouteen. Aitoutta vahvistettiin palkkaamalla keittiöön italialainen kokki Francesco, joka tuntee pizzanpaiston salat pohjia myöten.

– Makumaailman haimme Sardiniasta ja Etelä-Italiasta, kertoo ravintolapäällikkö Karri Virtanen.

– Etelän makuja pizzoihimme saamme maustamalla ne totuttuun verrattuna erilaiseen tapaan esim. ndujalla. Makumme ovat täyteläisiä ja voimakkaampia kuin muualla. Kokin vapaapäivinä tarjoamme lasagnea, johon pätevät samat kriteerit kuin pizzoihin: uudenlaisilla mausteilla tuomme aterioihin täyteläistä makua.

– Myös juomatuotteessa tuomme vieraillemme jotain uutta: monipuoliset kannujuomamme. Monelle kannujuoma on yhtä kuin sangria, mutta kehitämme aktiivisesti uusia makuja. Kesäaikaan kannuistamme löytyy kevyitä, raikkaita ja viileitä juomia, mutta syyskesään siirryttäessä tarjoamme aromikkaita ja lämmittäviä vaihtoehtoja.

Ravintola aikuiseen makuun

Walrusin asiakaskunta koostuu lähinnä keski-ikäisistä tai sitä lähestyvistä helsinkiläisistä. Ikäryhmä otetaan huomioon myös taustamusiikissa, joka on enimmäkseen 1970-1980-luvuilta tuttua. Kohderyhmä onkin löytänyt Walrusin kiitettävästi.

Walrus on myös loistava paikka perheen tai yrityksen juhliin, ja voitkin varata sieltä tarvitsemasi kokoisen tilan monenaisiin tilaisuuksiin aina 170 hengen ryhmille asti. Myös lemmikieläimet ovat tervetulleita, jopa toivottuja laivalle.

Lähde: Toptaste