Tuntematonta Nuuksiota: Klassarinkierros

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nuuksion tunnetuimmat reitit Haukkalammen ympäristössä ovat ajoittain hyvin ruuhkaisia. Mutta onneksi kansallispuistossa on myös reittejä, jotka ovat vähemmän tunnettuja, ja joissa pääsee retkeilemään kaikessa rauhassa. Yksi tällainen reitti on Klassarinkierros Nuuksion läntisessä kulmassa.

Klassarinkierros on noin 4 kilometriä pitkä opastettu reitti, joka kulkee korkeilla kallioilla ja synkässä kuusimetsässä. Kierroksen korkein paikka on Klassarinkallio, josta reitti on saanut nimensäkin. Kallio kohoaa 107 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Kierros on merkitty hyvin, eikä siellä on eksymisen vaaraa. Klassarinkierros kulkee Kurjolammen ympäri, mutta reitti ei poikkea lammen rantaan. Sen sijaan kannattaa poiketa läheisellä Saarilammella, jonka rannalla on tulentekopaikka ja käymälä. Saarilampi on tunnettu myös siitä, että sen rannalla on Tikankolon autiotupa.

Klassarinkierros kannattaa aloittaa Valklammen pysäköintialueelta (Valklammentie 1, Vihti). Pysäköintipaikalla on hyvät opasteet kierroksen alkuun. Reitti on rengasreitti, joka palaa takaisin lähtöpisteeseen. Klassarinkierros löytyy täältä Nuuksion opaskartasta.

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta lumettomana aikana siellä voi retkeillä ympäri vuoden. Erittäin suositeltava reitti myös lapsiperheille, kun lapset ovat siinä iässä, että jaksavat 4 kilometriä kävellä.

****

TUTUSTU MYÖS WALKHELSINGIN OPASTETTUIHIN KAUPUNKIKÄVELYIHIN!