Vuoden lähimatkailukohteet 2024 valittu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsingin kävelyfestivaali on valinnut vuoden 2024 lähimatkailukohteiksi Hakaniemen kauppahallin ja Cajsan Helmi -ravintolan.

Helsingin kävelyfestivaali jakaa vuosittain Vuoden lähimatkailukohde -tunnustusta kohteille, jotka ylläpitävät elävää kaupunkikulttuuria ja ovat saavutettavissa kävellen. Tunnustus annetaan yhdelle uudelle kohteelle ja yhdelle klassikkokohteelle. Kohde voi olla esimerkiksi jokin käyntikohde, museo, ravintola, tapahtuma tai paikka.

Hakaniemen kauppahalli valittiin vuoden klassikkokohteeksi. Vuonna 1914 rakennettu kauppahalli on pitkän remontin jälkeen avautunut uudistettuna. Cajsan Helmi on vuoden uusi kohde. Ravintola on avattu 1830-rakennetun Kaisaniemen ravintolan tiloihin.

Helsingin kävelyfestivaali valitsi shortlistan Vuoden lähimatkailukohde -ehdokkaista, joista festivaalin asiakkaat ja someseuraajat pääsivät äänestämään. Hakaniemen kauppahalli sai 34 prosenttia klassikkokohteiden äänistä. Cajsan Helmi puolestaan sai 36 prosenttia uusien kohteiden äänistä. Äänestys oli käynnissä 1.3. – 24.3.

Kuvassa Leo Kallio vastaanottamassa kunniakirjan Cajsan Helmi -ravintolassa.