WalkHelsingin esittelyssä Kalastajatorpan joulupöytä

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Legendaarisen Kalastajatorpan eli Fiskiksen joulupöytä on täyttänyt helsinkiläisten vatsoja vuosikymmeniä. Niin tänäkin vuonna. WalkHelsinki sai kutsun tulla tutustumaan tämän vuoden joulupöytään ja mielenkiinnolla kävimme katsomassa mitä sieltä löytyi.

Ravintolapäällikkö Reijo Junkkari on työskennellyt Kalastajatorpalla 1970-luvulta lähtien ja nähnyt monenlaista joulupöytää.

– Silloin aikanaan joulupöytä oli hyvin paljon raskaampi kun nykyään. Oli sylttyä, suolakalaa ja erilaisia punajuurisalaatteja. Nykyään tarjonta on kevyempää ja makuihin keskitytään enemmän. Yksi ero on myös se, että aikanaan täällä tehtiin enemmän itse; suolattiin kalat, ryöpättiin sienet ja paljon muuta, Junkkari kertoo.

Vuoden 2018 joulupöytä on runsas ja monipuolinen – ja kaunis. Runsaan kasvis- ja vegaanipöydän tarjottavat ovat tehty jouluisista raaka-aineista – kuten myskikurpitsasta, punajuuresta, kaalista sekä luumuista. Kalapöydästä löytyy muun muassa akvaviitti-graavattua lohta, kylmäsavusiikaa ja sahramilla maustettua fenkoli-katkarapusalaattia. Lämpimästä pöydästä saa karitsanniskaa, pihviä ja päivän kalaa. Palanpainikkeeksi voi jälkiruokapöydästä maistaa vaikkapa erilaisia jouluhalkoja.

Kalastajatorpan ketju lanseerasi myös oman jouluisen Gosa-glögin, jonka valmistaa Lignell & Piispanen. Mainiossa puolukkaglögissä on noin 15 prosenttia, joten vahvaa se on, kuten glögin kuuluukin.

Tässä maistiaisiksi muutamia kuvia Fiskiksen joulupöydästä:

Kalastajatorpan joululounaan hinta arkisin 68 € ja lauantaina 58 €/aikuiset, lapset 4-12 v. 29 € ja lapset alle 4 v. maksutta.

[useful_banner_manager banners=2 count=1]