10 syytä valita virkistyspäivään kaupunkikävely

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

WalkHelsinki tarjoaa yrityksille, yhdistyksille ja muille yhteisöille opastettuja kaupunkikävelyitä ja ulkoilmapakopelejä Helsingissä. Valikoimassa on muun muassa Murhakävelyä, Helsinki sodassa -kävelyä, ravintoloiden historiaa ja arkkitehtuuria. Tarjonnasta lisää etusivullamme.

Listasimme 10 syytä, miksi virkistyspäivän ohjelmaan kannattaa valita pieni kävelyretki.

1. Elämän helppous rapauttaa kuntomme

Työ on nykyään monilla istumista ja kokoustamista. Istumatyö rapauttaa pitkällä aikavälillä kuntomme. Ihmiset pääsevät fyysisesti paljon helpommalla kuin muutama vuosikymmen sitten. Työhyvinvointivalmentaja Jari Puranen on todennut: ”Tarvitsemme fyysistä rasitusta. Jos sitä ei tule mistään, alamme oireilla mahdollisesti psyykkisesti tai sosiaalisesti.” Jopa pieni kävelyretki saa veren kiertämään ja tekee hyvää kropalle.


2. Pienikin liikkuminen tekee hyvää

WalkHelsingin kävelyretket eivät ole hikiliikuntaa, vaan rauhallista etenemistä. Uusien liikuntasuositusten mukaan kaikenlainen liikkuminen on hyväksi keholle. Liikunnan ei välttämättä tarvitse olla tavoitteellista itsensä rääkkäämistä. Muutaman minuutin pätkät kerrallaan riittävät.

3. Ennen tai jälkeen juhlan

Kaukana ovat ajat, jolloin virkistyspäivät olivat pelkkää alkoholilla läträämistä. Tietysti monilla alkoholi on osa juhlaa, kuten kuuluukin, mutta sen lisäksi voi tehdä paljon muutakin. Kuten käydä pienellä kävelyretkellä. Työnantajan velvollisuus on pitää työntekijän hyvinvoinnista huolta kokonaisvaltaisesti.

4. Ulkoilu parantaa ruokahalua

Oletteko menossa porukalla syömään, mutta kaipaisitte jotain pientä oheisohjelmaa? Kaupunkikävelyt ja ulkoilmapakopelit nostattavat kummasti ruokahalua ja jälkipelit voidaan pitää sitten aterian ja viinilasin ääressä.

5. Sivistys kasvaa

WalkHelsingin kävelyretket ovat sukellus historian pyörteisiin. Niiden kautta saa uutta tietoa kaupungista ja oppii uusia asioita. Kierrosten jälkeen kaupungin näkee uusin silmin. Kun saa tietoa kaupungista ja kuulee siihen liittyviä tarinoita, kaupungissa myös viihtyy paremmin.

6. Yhteishenki korkealle

WalkHelsingin suosituissa ulkoilmapakopeleissä pääsette yhdessä ratkomaan ongelmia ja testaamaan nokkeluuttanne. Pakopelit kilpaillaan joukkueina, ja ne ovat erinomainen tapa luoda tiimihenkeä. Kuka voittaa, kuka häviää? Jos ette ole kilpailuhenkisiä, pakopeli käy myös mukavasta reippailusta ja ulkoilusta.

7. Irti arjesta

Työpaikoilla näkee päivästä toiseen samoja henkilöitä samassa ympäristössä. On virkistävää nähdä työkavereita myös työpaikan ulkopuolella. Esimerkiksi WalkHelsingin pakopeleissä saatat löytää työkavereistasi aivan uusia puolia.

8. Raitis ilma parantaa unta

WalkHelsingin kävelyillä ollaan ulkoilmassa ja raitis ulkoilma parantaa unenlaatua. Jos olet koko päivän istunut toimiston sisäilmassa, kävelyretki ulkona virkistää ja useimmilla takaa paremmat yöunet.

9. Ekologinen vaihtoehto

Kaupunkikävelyillä ja ulkoilmapakopeleissä hiilijalanjälkenne jää äärettömän pieneksi. WalkHelsingin valinta on myös ekoteko.

10. Loistava sijainti

WalkHelsingin kävelyt ja pakopelit tapahtuvat käytännössä Helsingin ydinkeskustassa tai aivan sen välittömässä läheisyydessä. Keskustaan on erinomaiset kulkuyhteydet ja sieltä pääsee näppärästi jatkamaan mihin päin pääkaupunkiseutua tahansa. Jos menette reippailun päätteeksi syömään, keskustan ravintolatarjonta on parasta, mitä koko maasta löytyy.

WalkHelsingin tarjontaan pääset tutustumaan etusivullamme.