10 uutta tekemistä Helsingissä vuodelle 2023

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Vuosi 2023 tuo mukanaan monia uusia asioita, joita Helsingissä voi tehdä. Listasimme tähän juttuja, joita voit tehdä tylsyyttä karkottaaksesi tai etsiessäsi uusia elämyksiä.

1. Amos Andersonin kotimuseo

Liikemies ja taidemesenaatti Amos Andersonin kotimuseo avautuu Yrjönkadulle maaliskuussa. Tiloissa oli pitkään taidemuseo, joka lakkautettiin Amos Rexin avauduttua. Lue HS:n juttu täältä.

2. Riviera Punavuori

Loppuvuodesta 2022 avattiin Punavuoreen elokuvateatteri, jossa voi myös syöpötellä ja nauttia vaikka viiniä. Riviera on toiminut vuosia Kalliossa, ja Punavuoren teatteri avattiin nyt Merikortteliin. Kotisivut

3. Staycation uudessa hotellissa

Helsinkiin on avautunut nippu uusia hotelleja. Mikä sen mukavampaa kuin ottaa irtiotto arjesta ja varata hotelliyö kotikaupungin hotellista. Uusia hotelleja ovat mm. Scandic Hub Vanhan kirkkopuiston laidalla ja Scandic Grand Central rautatieasemalla.

4. Tanssin talo

Jos et ole vielä käynyt Ruoholahdessa Tanssin talossa, nyt on korkea aika. Viime vuonna avatussa Tanssin talossa esityksiä pitävät muun muassa Tanssiteatteri Hurjaruuth ja uuden tanssin keskus Zodiak. Kotisivut

5. Länsimetro

Länsimetron viisi viimeistä asemaa avattiin joulukuussa 2022. Metrolla pääsee nyt Kivenlahteen saakka. Hyppää metron kyytiin ja käy ihastelemassa uusia asemia.

6. Vallisaaren biennaali

Vallisaaren taidetapahtuma oli toissa kesänä suuri menestys ainakin yleisömäärien osalta. Kesällä 2023 biennaali järjestetään jälleen uusien taideteosten ja taiteilijoiden voimin. Biennaali järjestetään 12.6.-17.9.2023. Kotisivut

7. Uusi ravintola tai kahvila

Kokeile vaihteeksi jotain uutta kahvilaa tai ravintolaa. Pikku-Finlandian kahvilassa saa lounasta, DTM avaa tämän vuoden aikana Sörnäisten teollisuusalueen kupeeseen. Hieman fiininpää menoa löytyy Cafe Savoysta.

8. Raidejokeri

Kauan rakennettu Raidejokeri aloittaa jopa etuajassa, näillä näkymin loppukesällä tai alkusyksyllä 2023. Sillä pääset reissaamaan kätevästi idästä länteen. Matkan varrella ovat muun muassa Maunula, Pirkkola, Oulunkylä ja Haaga.

9. Vallilan kirppis

Urheiluseura Bewe avasi loppuvuodesta uuden kirppiksen Vallillaan Kuortaneenkadulle. Perinteiseen tyyliin toimivaan kirppikseen voit varata myyntipöydän tai lähteä tekemään löytöjä. Erikoista on se, että kirppiksellä on aika ajoin esiintyjiä, kuten Remu ja Muska. Facebook-sivut täällä.

10. Ateneum avautuu

Taidemuseo Ateneum avautuu remontin jälkeen keväällä. Uuden näyttelyn vetonaula on Albert Edelfelt. Museo ehti olla kiinni noin vuoden.

*****

Tutustu myös WalkHelsingin kävelyretkiin!