5 kesäistä vinkkiä Helsingin saaristoon

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsingin saaristo on yksi Suomen kansallismaisemista. Nykyään sinne pääsee entistä helpommin. Vanhoja sotilassaaria on avattu yleisölle ja saariin kulkee yhteysaluksia. Tässä WalkHelsingin 5 kesäistä vinkkiä Stadin saaristoon:

Yhteysalus Isosaaren laiturissa.

Isosaari

Vanha linnakesaari avautui yleisölle pari vuotta sitten. Sotilassaareen pääsee Kauppatorilta noin puolessa tunnissa. Saarella on ravintoloita, saunoja ja golf-kenttä.
Laivaliikenteen yhteydet: https://visitisosaari.fi/laivaliikenne/

Vanha öljysäiliö Vasikkasaaresa.

Vasikkasaari

Vasikkasaari on lähisaarten tuntemattomin helmi. Saarta ollaan avaamassa yleisölle yhä enemmän, vaikka ei se suljettu ole ollut. Vasikkasaaressa on kesämajoja ja vanhoja öljysäiliöitä. Kuluvana kesänä sinne valmistuu vierasvenesatama. Upeaa luontoa ja hienoja merinäkymiä. Saareen pääsee yhteysaluksella Kauppatorilta ja keskikesällä myös Hakaniemestä. Vasikkasaaren kotisivut: https://www.vasikkasaari.org/

*****

*****

Lonnan sauna on kahdessa kerroksessa.

Lonna

Pikkuruinen Lonna on suosittu vierailukohde aivan Suomenlinnan kupeessa. Etäisyys mantereelta on vain 1,5 kilometriä. Saaressa on ravintola ja kaupungin komeimmat yleiset saunat. Vuonna 2014 yleisölle avattu saari pitää sisällään huimaa sotahistoriaa. Siellä mm. neuvoteltiin Viaporin antautumisesta Suomen sodassa. Yhteydet Kauppatorilta.
Lonnan kotisivut: http://www.lonna.fi/

Aleksanterin patteri Vallisaaressa.

Vallisaari ja Kuninkaansaari

Vallisaari ja Kuninkaansaari avautuivat suurelle yleisölle vuonna 2016. Entinen sotilassaari pitää sisällään mittaamattoman arvokasta luontoa, historiallisia linnoitusrakennelmia ja kauniita merinäkymiä. Vallisaaresta löytyy ravintolapalveluita. Yhteysalukset kulkevat Kauppatorilta ja keskikesällä myös Hakaniemestä.
Vallisaaren kotisivut: https://vallisaari.fi/

Pihlajasaari

Pihlajasaaren hiekkarannat houkuttelevat auringonpalvojia ja lapsiperheitä. Historiallisessa ravintolassa voi käydä lounaalla. Saaresta löytyy myös ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoituksia sekä telttailualue. Yhteysalukset kulkevat Merisatamanrannasta ja Ruoholahdesta.
Tietoa yhteysaluksista: https://www.pihlajasaari.net/miten-paasta/

[useful_banner_manager banners=2 count=1]