5 nähtävyyttä Sipoonkorvessa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sipoonkorven kansallispuisto Helsingin lähellä on metsänrakastajan paratiisi. Sinne voi mennä sieneen, marjaan, kalaan tai muuten vaan patikoimaan. Listasimme 5 parasta paikkaa Sipoonkorvesta.

1. Idyllinen Storträsk

Storträsk on yksi Sipoonkorven harvoista järvistä. Järveä reunustaa pitkospuut lähes koko matkan. Järvi on kalastajien suosiossa, sillä sinne istutetaan kirjolohta. Kalastaminen vaatii erityisluvan. Järven rannalla on myös grillipaikka ja vessat. Tasakalliontien parkkipaikalta menee järvelle noin 1,5 kilometrin pituinen polku.

2. Högbergetin maisemakallio

Högberget on korkea ja komea kallio Kalkkiruukin luontopolun varrella. Sieltä on komeat maisemat Sotungin pelloille. Maisemat ovat kuin vanhoista Suomi-filmeistä. Högberget kohoaa yli 70 metriä merenpinnasta ja nousu sinne saa sykkeen mukavasti nousemaan. Sinne pääsee parhaiten, kun jättää auton Tasakalliontien parkkipaikalle. Samalla kun kiipeää kallion huipulle, voi kiertää Kalkkiruukin luontopolun, joka on 4,8 kilometriä pitkä. Luontopolun varrella on laavu ja grillipaikka.

3. Fiskträskin rantakalliot

Fiskträsk on kaunis järvi Sipoonkorven itäisellä reunalla. Sinne pääsee opastettua polkua pitkin, joka lähtee Bakunkärrin parkkipaikalta. Reitti on rengasreitti, joka on pituudeltaan muutaman kilometrin. Fiskträskin rantakalliot ovat oivallisia paikkoja nauttia retkieväitä. Järvestä voi myös yrittää narrata kalaa.

4. Henkeäsalpaava Nuotiokallio

Nuotiokallio on jännittävä kallion muodostelma. Sen reunassa on noin sata metriä pitkä ja korkeimmillaan seitsemisen metriä korkea jyrkänne. Nuotiokallio on keskellä Sipoonkorven synkimpiä metsiä. Nuotiokalliota on hieman hankala löytää, mutta koordinaattien avulla sinne pääsee. Laita esimerkiksi Retkikartta.fi-palveluun koordinaatit N 6687508 E 399007.

5. Sipoonkorven metsät ja hiidenkirnut

Luonnonvarakeskus toteutti laskelman, jossa se selvitti missä päin Suomea on kaikkein metsäisin metsä. Lopputulos oli, että sellainen löytyy Sipoonkorvessa. Nimensä mukaisesti alue on korpea – siitähän koko paikassa on kyse.

Parhaiten metsäiseen metsään pääsee tutustumaan esimerkiksi kansallispuiston pohjoisosassa, jonne auton voi jättää Länsitien parkkipaikalle. Sieltä on noin kilometrin kävely Ängesbölen nuotiopaikalle, jossa voi grillata makkarat.

Toinen hyvä vaihtoehto on lähteä Knutersintien varressa olevalta Bakunkärrin parkkipaikalta patikoimaan kohti länttä. Siellä riittää metsää.

Sipoonkorven nähtävyyksiin kuuluu myös useat hiidenkirnut.

Tutustu Sipoonkorpeen Luontoon.fi-palvelussa.