Sipoonkorven parhaat reitit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sipoonkorven kansallispuistossa on useita kilometrejä opastettuja polkuja ja reittejä. Esittelemme teille suosituimpia reittejä.

Kalkinpolttajanpolku


Kalkinpolttajanpolku on Sipoonkorven suosituin reitti – ja kenties myös hienoin. Se on Sipoonkorpea parhaimmillaan: synkkää metsää ja jylhiä kalliota. Rengasreitti on 4,8 kilometriä. Reitin korkein kohta on 70 metriin merenpinnasta kohoava Högberget, josta on hienot näkymät Sotungin maalaismaisemaan. Polun varrella on vanha kalkkilouhos ja kalkkiuuneja. Kalkinpolttajanpolulla on Kalkkiruukin laavu, tulipaikka ja huussi. Kalkinpolttajanpolulle pääsee mm. Tasakallion parkkipaikalta tai Kalkkiuunintieltä.

Fiskträskin polku


Reitti alkaa Bakunkärrin parkkipaikalta, joka sijaitsee Knutersintien varrella. Reitti kulkee ensimmäiset 800 metriä metsätien varrella, josta lähdetään metsäpolulle. Vajaan parin kilometrin jälkeen päästään Fiskträskin rantaan. Se on idyllinen pieni järvi, jonka länsiranta on kaunista retkeilyseutua.

Lasson muotoisen reitin kokonaispituus on vajaat 4 kilometriä. Reitin varrella ei ole nuotiopaikkoja.

LUE MYÖS: Viisi nähtävyyttä Sipoonkorvessa.

Byabäckenin luontopolku


Byabäckenin reitti on Sipoonkorven pohjoisosassa. Se on mukava parin kilometrin mittainen reitti, joka sopii myös perheen pienemmille. Reitti alkaa Byabäckenin parkkipaikalta Länsitien varrelta. Alku on jyrkkää nousua, mutta nousun jälkeen retkeilijä palkitaan Ängesbölen laavulla ja nuotiopaikalla, jossa voi grillata eväitä. Siellä on myös vessa. Ängesbölen laavun ympäristössä voi myös telttailla.

Byabäckenin luontopolku on rengasreitti, jonka viimeiset sadat metrit kuljetaan maantien vartta kauniissa maalaismaisemassa.

Storträskin polku


Tasakallion parkkipaikalta lähtee runsaan kilometrin mittainen polku Storträskille. Polku on uudistettu hiljattain ja sitä pääsee jopa pyörätuolilla. Storträsk on pieni järvi, jonne istutetaan kalaa, joten rannoilla tapaa paljon virvelin heittelijöitä.

Storträskin rannalla on nuotiopaikka ja vessat. Järven kierrettyäsi voit palata samaa reittiä takaisin parkkipaikalle. Jos haluat hieman metsäisempää tunnelmaa, voit koukata erämaajärvi Gumböleträskin kautta. Sieltä menee polkuja parkkipaikalle, mutta niissä ei ole opasteita.

Sipoonkorven kartan löydät täältä.