8 komeaa järvinäkymää Nuuksiossa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nuuksion kansallispuisto on järviylänköä. Siellä on lukuisia kauniita järviä: skaala on pienistä metsälammista suuriin erämaajärviin. Esittelemme tässä kahdeksan hienoa järvinäkymää Nuuksiosta. Järvien sijainnit löydät Luontoon.fin kartoista. Pakkaa eväät reppuun ja lähde ihastelemaan maisemia!

1. Maahisenkierroksen näköalapaikka

Luontokeskus Haltiasta lähtee Maahisenkierros, joka on noin kahden kilometrin mittainen rengasreitti. Kierroksen korkeimmalla kohdalla on näköalatasanne, josta on hienot näkymät Nuuksion Pitkäjärvelle.

2. Saarijärvi

Vihdintien varressa oleva Saarijärvi on rauhallinen ja kaunis retkikohde. Auton voi jättää parkkiin Yli-Takkulan tilalle. Järven kaakkoislaidalla on hienot näköalakalliot.

3. Suolikas

Suolikas on pitkä ja kapea järvi, ikiaikainen vuono. Sen reunoilla on korkeat kalliot. Parhaat näkymät löytyy järven pohjoisimmista osista. Myös Suolikkaan ja Sarkkisen välinen kapea kannas on hieno paikka pysähtyä evästauolle.

4. Punarinnankierroksen maisemat

Haukkalammelta lähtee 2,4 kilometrin mittainen Punarinnan kierros. Sen varrella ovat Mustalampi ja Valklampi. Molempien rannoilta pääsee nauttimaan metsäisestä järvitunnelmasta.

5. Pöksynhaara

Pieni housujen muotoa muistuttava Pöksynhaara on yksi Nuuksion virallisista telttapaikoista. Järven rannalla on viehättävät rantakalliot. Sieltä löytyy myös pieni lippaluola.

6. Vääräjärvi

Velskolassa sijaitseva Vääräjärvi on heittämällä Nuuksion kauneimpia järviä. Sen rannalla on nuotiopaikka ja telttailupaikka. Järven itäisellä rannalla kohoaa korkeita kallioita, joiden laelta voi ihailla järvimaisemaa. Seikkailijat voivat lähteä tutustumaan vielä korkeampiin kallioihin. Nuotiokallio jyrkänteineen sijaitsee Vääräjärven ja Velskolan Pitkäjärven välissä.

7. Valkealampi

Valkealampi on pieni, mutta kaunis lampi lähellä Suolikasta ja Pöksynhaaraa. Vaikka sen rannalla on virallinen telttailupaikka, lampi on rauhallinen, sillä se sijaitsee melko kaukana teistä ja parkkipaikoista. Lammen kiertää ympäri alle puolessa tunnissa.

8. Ruuhijärvi

Ruuhijärven länsirannalla on sen komeimmat näköalakalliot. Ruuhijärvi on rauhaa rakastavien retkikohde, sillä se sijaitsee syrjässä merkatuilta poluilta.


*****

VINKKI: Tilaa WalkHelsingin opastettu Nuuksio-retki vaikkapa yrityksenne tykypäivään!