8 upeaa näköalapaikkaa Helsingissä

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsingissä on useita hienoja kallioita ja mäkiä, joiden laella voi ihailla komeita näkymiä. Tässä esittelyssä kahdeksan näköalapaikkaa.

1. Taivaskallio

Taivari on käpyläläisille rakas ulkoilupaikka. Kallion laella on maailmansodan aikaisen tykkipatterin jäänteitä ja pieni lampi. Taivaskallio oli sotien aikaan Helsingin korkein kohta, ja se kohoaa lähes 60 metriin merenpinnasta. Nykyisin korkein luonnollinen kohta löytyy Kivikon ulkoilupuistosta. Se on pari metriä Taivaria korkeampi.

2. Majavatie

Herttoniemessä Majavatien päässä on eräs kaupungin komeimmista näköalapaikoista. Sieltä avautuu huimat näkymät Vanhankaupunginlahdelle. Siellä on myös portaat, joissa voi treenata porrasjuoksua.

3. Hallainvuori

Hallainvuori on korkeiden kallioiden jono Myllypuron länsireunalla. Kallioilta avautuu näkymät Viikin peltojen suuntaan. Hallainvuoren havupuumetsässä kiemurtelee useita polkuja, ja aluetta kiertää noin puolentoista kilometrin mittainen ulkoilureitti.

VINKKI: TUTUSTU MYÖS WALKHELSINGIN OPASTETTUIHIN KAUPUNKIKÄVELYIHIN!

4. Malminkartanon huippu

Malminkartanon täyttömäki on Helsingin korkein kohta. Se on noin 90 metriä merenpinnasta. Malminkartanon mäki on porrasjuoksijoiden ja alamäkipyöräilijöiden suosiossa.

5. Pirunkallio

Oulunkylän Pikkukosken vieressä on Pirunkallio, josta on kivat näkymät Vantaanjoelle. Kallion päällä on aikanaan ollut hyppyrimäki. Vielä muutama vuosi sitten kallion seinämässä oli jääkiipeilyseinä, jonka kaupunki kielsi. Vieressä on Pikkukosken suosittu uimaranta.

6. Kasakallio

Kasakallio on korkea kallio itäisessä Helsingissä. Kallion laella on pronssikautinen hauta. Haudan vierestä on hienot näkymät moneen suuntaan. Kasakallion metsässä on polkuja, jyrkänteitä, rotkoja ja siirtolohkareita. Lue lisää täältä.

7. Vuosaaren huippu

Vuosaaren huippu on täyttömäki, jonka huipulle nouseminen saa sykkeen nousemaan. Sieltä on komeat näkymät satamaan. Vuosaaren huippu on ulkoilualuetta, jossa on useita uhanalaisia eläimiä ja kasveja. Kenties pääkaupunkiseudun tunturimaisin miljöö. Lue lisää täältä.

8. Koskelan kalliot

Koskelan kalliot ovat kaupungin vähiten tunnettu näköalapaikka. Sinne kun ei mene mitään selkeitä teitä ja polkuja. Kalliolta näkee kauas Vanhankaupunginlahden suuntaan. Kalliot ovat Juhana-Herttuan tien ja Jokiniementien välisellä alueella. Alueella on myös ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.


TUTUSTU MYÖS WALKHELSINGIN OPASTETTUIHIN KAUPUNKIKÄVELYIHIN!