Kasakalliolle voi retkeillä läpi vuoden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Kasakallio eli Kasaberget sijaitsee aivan itäisessä Helsingissä, lähellä Sipoon rajaa. Alue kuului aikanaan Vantaalle, mutta liitettiin osaksi Helsinkiä vuonna 2009.

Kasakallio on erinomainen luontoretkikohde lähes mihin vuoden aikaan tahansa. Kasakallio on metsäinen alue, jossa risteilee polkuja. Hyvää seutua sienestää ja marjastaa. Talvella sinne voi lähteä vaikka lumikenkäilemään.

Alueen sydän on korkea kallio, Kasakallio, jonne pääsee kiipeämään monesta suunnasta. Reittien varsilla on siirtolohkareita, pieniä rotkoja ja jyrkänteitä, keloja ja käppyrämäntyjä. Metsässä samoillessa voi miettiä, miten meri velloi kallion juurella vielä hieman toistatuhatta vuotta sitten.

Hyvä paikka aloittaa retki on esimerkiksi Talosaarentien varrella oleva parkkipaikka, josta lähtee polkuja metsään. Myös Vikkullantien varrelta voi aloittaa retken. Itäväylää kulkevilla julkisilla pääsee melko lähelle Kasakallion aluetta. Opastettuja reittejä alueella ei ole.

Kasakallion huipulla on pronssikautinen hauta. Siellä on toiminut myös optinen lennätin Krimin sodan aikana 1850-luvulla.

Runsaaseen 50 metriin kurkottavaa Kasakalliota on kutsuttu joskus “Helsingin Koliksi”. Kenties hieman liioitellen, mutta kallion laelta on varsin komeat näkymät. Maisemat avautuvat moneen suuntaan. Etelässä siintää meri ja pohjoisessa Sipoonkorven metsät. Se on hyvä paikka syödä eväitä ja hörppiä termarikahvia.

TUTUSTU MYÖS WALKHELSINGIN OPASTETTUIHIN KAUPUNKIKÄVELYIHIN!