Hakaniemeen uusi kattoterassi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Toisen linjan ja Porthaninkadun kulmaan rakentuvaan Lyyra-kortteliin on tulossa Hakaniemen ja Kallion alueen ensimmäinen kattoterassi, kun Bistro O mat avaa uuden ravintolan korttelin toimistotalon ylimpään kerrokseen. Ravintola avautuu loppukesästä 2023.

Helsingin keskustassa on ollut jo pitkään mahdollista nauttia ravintolaillallisesta tai lasillisesta kaupungin kattojen yllä, mutta Pitkänsillan toiselta puolelta kattoterassit ovat toistaiseksi puuttuneet. Nyt keskustaa ja merta pääsee tähyilemään ensimmäistä kertaa uudesta näkökulmasta, kun Bistro O mat avaa uuden ravintolan Lyyra-korttelin toimistotalon 9. kerrokseen.

Yrittäjäpariskunta Päivi ja Marko Palovaaran pyörittämä Bistro O mat toimii ennestään Tapiolassa ja Kirkkonummella. Lyyraan aukeava ravintola on ensimmäinen laatuaan Helsingissä.

– Kohde houkutteli meidät tänne. Olemme etsineet jo pitkään sopivaa tilaa Helsingistä. Lyyra on rakennuksena hieno, ja ravintolatilan valoisuus ja upea terassi tuntuivat heti meille omalta, iloitsee Päivi Palovaara.

Uuden ravintolan keskiössä ovat rento tunnelma ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu herkullinen ruoka. Inspiraatiota haetaan erityisesti ranskalaisesta keittiöstä.


Lyyran Bisto O mat tulee olemaan avoinna maanantaista lauantaihin lounaasta aina iltamyöhään asti. Asiakaspaikkoja ravintolan sisätiloihin tulee noin 150.

Lyyra-korttelin ensimmäinen osa valmistui helmikuussa. Uuden toimistotalon katutasoon avautuivat alkukesästä Ville Haapasalon georgialaista katuruokaa tarjoileva ravintola Adzika sekä Smash-hampurilaisiin ja cocktaileihin erikoistunut bistro The Cave.

Korttelin toinen osa saavutti harjakorkeuden maaliskuussa. Siltasaarenkadun toiselle puolelle tulevaan rakennukseen valmistuu vuokra-asuntoja sekä Suomen ensimmäinen Citybox-hotelli. Lisäksi tiloihin avaavat muun muassa nuudeliravintola Fat Ramen ja uusia kiinnostavia ravintolakonsepteja yhteen kokoava Urban Gourmet food court.

Lyyra-korttelin rakennuttaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva.