Kävelyretki Kallahden niemelle

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Kallahti tunnetaan myös nimellä Kallvik. Siellä on parin kilometrin pituinen niemi, joka on suosittua ulkoiluseutua. Kallahti sijaitsee Itä-Helsingissä.

Kävelyretken Kallahdenniemelle voi aloittaa vaikkapa Vuosaaren metroasemalta. Sieltä matkaa niemen kärkeen tulee noin neljä kilometriä ja toiset samanmoiset takaisin päin. Kallahteen pääsee kätevästi myös omalla autolla tai polkupyörällä.

Kallahdenniemen alkuosa on kapeaa harjua, jossa on upeita huviloita. Harjun molemmilla puolilla velloo avomeri. Maasto on pääosin mäntymetsää.

Niemen loppupäässä on kaupungin yleinen uimaranta kesäkahviloineen. Uimaranta on siitä erikoinen, että siellä pääsee kahlaamaan vaikka kuinka pitkään. Veden alla kulkee kannas ja noin sadan metrin kahlaamisen jälkeen vettä on vain nilkkoihin.

Vastaavasti kun vesi on korkealla, koko ranta saattaa olla veden peitossa.

Vuonna 1970 perustettu Kallahden ulkoilupuisto on kaikkiaan 24 hehtaarin kokoinen. Palveluihin kuuluu kesäkioskin lisäksi muun muassa keittokatos, vessat, kuntoiluvälineet ja leikkipaikka.

Uimarannan jälkeen alkaa luonnonsuojelualue, joka on alueen upeinta seutua. Siellä kannattaa pysyä pitkospuilla ja poluilla, jottei turhaan tuhoa arvokasta luontoa.

Niemen kärjestä avautuu komeat näkymät avomerelle. Idässä voi nähdä Vuosaaren satamaan seilaavia rahtilaivoja, lännessä taas ovat Iso Iiluoto ja Satamasaari. Se on myös erinomainen paikka vesilintujen tarkkailuun.

VINKKI: Tutustu myös muihin retkivinkkeihimme!