7 luontoretkeä Itä-Helsinkiin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Itä-Helsinki on muutakin kuin betoniviidakkoa. Siellä on lukuisia upeita luontoretkikohteita. Esittelemme tässä niistä seitsemän.

1. Monipuolinen Uutela

Uutela on luontonsa puolesta Helsingin monipuolisimpia ulkoilualueita. Alueeseen pääsee tutustumaan luontopolkua pitkin. Luontopolku on kahdeksikon muotoinen eli se muodostuu kahdesta rengaslenkistä. Lue lisää.

2. Merellinen Ramsinniemi

Kävelyretki Ramsinniemelle on irtiotto betoniviidakosta. Parhaiten sinne pääsee, kun aloittaa retken Rastilan Metroasemalta. Kävelyretki metroasemalta Ramsiniemelle ja takaisin on yhteensä noin 7 kilometrin mittainen. Perheen pienempien kanssa voi taivaltaa vaikka vain puolet matkasta. Lue lisää.

3. Kivinokka – paratiisi metron varrella

Kivinokka on niemenkärki Vanhankaupunginlahdella, Herttoniemen ja Kulosaaren välissä. Sinne voi tehdä retken pyöräillen, omalla autolla tai julkisilla. Kivinokassa on kesämajoja, uimaranta, kesäkahvila ja Kulosaaren kartano. Lue lisää.

VINKKI: Tutustu WalkHelsingin opastettuihin kaupunkikävelyihin ja luontoretkiin!

4. Jylhä Mustavuori

Mustavuori on laaja luontoalue itäisessä Helsingissä, Vuosaaressa. Sieltä löytyy jylhiä luolia, koskematonta luontoa, vanha kaivos ja Mustavuoren vieressä on Vuosaaren huippu, josta on komeat näkymät. Lue lisää.

5. Hurmaava Tullisaari

Tullisaari on Laajasalossa sijaitseva hurmaavan kaunis puistoalue, jolla on jännittävää historiaa. Sinne voi lähteä kävelyretkelle nauttimaan luonnosta ja merestä. Tullisaarta on kutsuttu Helsingin Montrepos’ksi – eikä turhaan. Nimestään huolimatta Tullisaari ei ole saari, vaan kiinni mantereessa. Lue lisää.

6. Kaunis Kallahdenniemi

Kävelyretken Kallahdenniemelle voi aloittaa vaikkapa Vuosaaren metroasemalta. Sieltä matkaa niemen kärkeen tulee noin neljä kilometriä ja toiset samanmoiset takaisin päin. Siellä on uimaranta ja luonnonsuojelualue. Lue lisää.

7. Kivikon näyttävät luolat

Kivikon ulkoilupuisto on laaja alue, jossa on runsaasti ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia. Linnoitukset sijoittuvat hajalleen Linnoittajantien ja Patterikujan länsipuolelle. Lue lisää.