Kirjatärppi: Jaskan Grillin klassikot

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aliisa Karhumäki toimi yrittäjänä Helsingin Töölössä sijaitsevalla Jaskan Grillillä vuodesta 1990 vuoteen 2021 asti. Paikan erikoisuutena on nimikkoannokset, joita ovat vuosien varrella saaneet niin julkisuudesta tutut henkilöt kuin tavalliset ihmisetkin.

Uusi kirja Jaskan Grillin klassikot à la Aliisa on julkaistu nyt Aviadorin kustantamana. Jaskan Grillin klassikot vie lukijan maistuvalle aikamatkalle Helsingin ytimeen. Teos kokoaa Aliisa Karhumäen kertomat, grillikansaa kutkuttelevat sisäpiiritarinat annosten takana.

Tuleeko Tarja Haloseen kaikki mausteet? Entä miten ananas liittyy Tapani Kansan omanarvontuntoon?

Aliisa Karhumäki on ikuistanut lukuisten tunnettujen suomalaisten nimet annoksiin ja samalla historiaan aina siitä asti, kun hän velvoitetyöllistettynä astui Helsingin Töölön legendaarisen Jaskan Grillin puikkoihin.

Elettiin vaikeita, käänteentekeviä aikoja: moni oli työttömänä, ministerit neuvottelivat Suomea Euroopan unionin jäseneksi. Vaikeiden neuvottelujen välipalaksi piti saada syötävää ja kun ei mieleistä heti löytynyt, piti saada oma annos. Maine Aliisan viisaasta ja lämpimästä hahmosta kiiri ja ennen pitkää ikkuna täyttyi niin kuuluisuuksien kuin tavallisten ihmisten nimikkoannoksista. Kaikki eivät kuitenkaan saaneet omaa annosta, vaikka pyysivät.

TOMPURI, VESA: Jaskan Grillin klassikot à la Aliisa
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2023