Lentoasemalle 17 uutta ravintolaa ja myymälää – katso koko lista

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsinki-Vantaan lentoasemalle avataan ennätysmäärä uusia ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä. Finavian mukaan palveluiden kehittämisessä seurataan trendejä ja matkustajien toiveita.

Kaikkiaan Helsinki-Vantaalle avautuu kesän ja syksyn aikana 17 uutta ravintolaa ja myymälää. Uudet palvelut luovat lentoasemalle noin 170 uutta työpaikkaa. Liiketilaa valmistuu noin 3 000 neliötä lisää, mikä laajentaa liiketilat terminaalissa 29 000 neliöön.

Kesällä avautuu yhteensä kymmenen uutta ravintolaa ja kahvilaa. Joukossa ovat muun muassa hampurilaisravintola Bastard Burgers, kasvispainotteista ruokaa tarjoava Fafa’s ja rento Toastery-kahvila. Legendaarinen Oak Barrel lisää reilusti kesän aikana asiakaspaikkojansa ja ruokatarjontaansa, mutta muutoin monen matkustajan suosikkipubi säilyy entisellään.

Syksyllä 2023 ovensa avaa seitsemän uutta myymälää. Niitä ovat esimerkiksi ekokauppa Ruohonjuuri, muumimyymälä Moomin Shop, Kankurin Tuvan ympärivuotinen joulumyymälä sekä koru- ja designmyymälä Via Minnet.

Suurin osa ravintoloista ja myymälöistä sijoittuu uudelle elämykselliselle palvelu- ja kohtaamisalueelle, joka rakentuu parhaillaan entisen lähtöaulan paikalle. Helsinki-Vantaan isoon palvelu-uudistukseen ja palvelu- ja kohtaamisalueen valmistumiseen huipentuu myös Finavian 10-vuotinen investointiohjelma, joka päättyy syksyllä.

Helsinki-Vantaan uudet ravintolat, kahvilat ja myymälät:

– Aasialainen ravintola Asian Kitchen
– Hampurilaisravintola Bastard Burgers
– Kotimainen kasvispainotteinen ravintola Fafa’s
– Matkamuistomyymälä Finspiration by Kankurin Tupa
– Ympärivuotinen joulumyymälä by Kankurin Tupa
– Leipomotuotteisiin erikoistunut kahvila Kaffet Bakery
– Muumimyymälä Moomin Shop
– Pizzeria Pala Pizza Bar
– Kotimainen kahvila Robert’s Coffee
– Ekokauppa Ruohonjuuri
– Kotimainen kahvila Toastery
– Kotimainen kahvila Tori Kitchen & Café
– Second hand -liike Relove
– Voileipäravintola Subway 24/7
– Kahvila Starbucks
– Koru- ja designmyymälä Via Minnet
– Vaateliike Boss & Ralph Lauren