Menovinkit viikolle 37

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

WalkHelsingin blogissa annetaan menovinkkejä aktiivisille ulkoilijoille. Näissä tapahtumissa saa nauttia raittiista ulkoilmasta:

Bodominjärven mysteeri

su 18.9. 2022 klo 11.00

Helluntaina 1960 neljä nuorta lähti telttailemaan Espoon Bodominjärvelle. Vain yksi heistä palasi elävänä, hänkin vakavasti loukkaantuneena. Mitä Bodominjärvellä tuona yönä tapahtui? Kuka oli murhasta epäilty kioskinpitäjä? Mihin katosi nuorten lompakot? Entä murha-ase? Kävelyretkellä tutustutaan paikkoihin, jotka liittyvät Suomen kenties tunnetuimpaan murhamysteeriin.

Kierroksella kerrotaan, miten poliisitutkinta eteni, millaisessa maailmassa vuonna 1960 elettiin, miten lehdistö suhtautui tapaukseen ja keitä kaikkia verityöstä epäiltiin.

Kävelyopastus on osa Helsingin kävelyfestivaalin ohjelmaa. Lisätietoa festivaalin kotisivuilta.

Salaperäisyyksien Saari – Koko perheen Tanssipolku Tervasaaressa

la 17.9.2022 klo 17:00

Ylittäessäsi sillan kaupungin melu vaimenee tasaiseksi taustahuminaksi. Kaikki ei olekaan juuri niin kuin mantereella olet tottunut. Uskallatko poiketa polulta ja painaa korvan maata vasten?

Salaperäisyyksien saari on kokemuksellinen tanssipolku Tervasaaren ympäri, joka kutsuu havainnoimaan kaupunkiluontoa luovasti ja moniaistisesti. Tanssitaiteilijat Nelly Hakkarainen ja Marja Rautakorpi johdattavat kulkijat saaren ympäri Wooguru Kw:n kitaransoiton säestyksellä. Paikasta toiseen liikutaan ryhmänä, toiminnallisten tehtävien siivittämänä. Välillä pysähdytään katsomaan lyhyitä tanssikohtauksia ja ihmettelemään yhdessä ympäristöä ja siellä lymyilevää liikettä. Lisätietoa täällä.

Tokoinranta Parkrun

la 17.9.2022 klo 09:00

Tokoinranta Parkrun on kaikille avoin, ilmainen viikottainen 5km lenkki, jonka voit juosta, hölkätä tai kävellä. Saat suorituksestasi ajan. Tule mukaan yksin, kaverin tai koiran kanssa!

Lähtö on lauantaisin klo 9:30 Tokoinrannasta Miina Sillanpään monumentin vierestä. Tulethan paikalle 5-10 minuuttia ennen lähtöä ja jos et ole ollut mukana aikaisemmin, muista rekisteröityä etukäteen (www.parkrun.fi/register) ja tulosta mukaan viivakoodisi saadaksesi ajanoton.
Parkrun järjestetään täysin vapaaehtoisten voimin ja tarvitsee yhteisön tukea viikottain. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan vapaaehtoiseksi, ota yhteyttä järjestäjään.

Parkrun järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004 Lontoon Bushy Parkissa, josta se on hiljalleen levinnyt ympäri maailmaa levittäen yhteisöllisyyttä ja liikunnan iloa. Lisätietoa täällä.