Myllypuron eteläosassa Myllytaipaleen ja Myllyväenpolun väliin jää metsäinen alue, joka on nimetty Korkeakallionpuistoksi. Se on suosittua ulkoilualuetta, eikä moni paikallinenkaan välttämättä tiedä puiston historiaa.
Alueelle ryhdyttiin rakentamaan vuonna 1915 tykkipatteria, joka sisälsi paikat neljälle tykille. Rakennelman itäreunalla on hyvin vielä huomattavissa tykkiasemien paikat – suuret montut maastossa.
Patteri oli suunniteltu neljälle 280 mm:n rannikkomörssärille, joiden kantama oli noin yhdeksän kilometriä. Tykeillä olisi siis voinut ampua Östersundomin tai nykyisen Vuosaaren sataman paikkeille. Pohjoiseen ammuttaessa tykkien kantama olisi riittänyt Tikkurilaan saakka.
Yksi tykki lavetteineen painoi 26 000 kiloa. Ammukset painoivat 220-290 kiloa. Tykit oli suunniteltu alkujaan Venäjän ja Turkin välisen sodan aikoihin vuonna 1877. Tykkiasemien keskellä on nähtävissä betonista valetut tykkien paikat, myös muutamia kiinnityspultteja on jäljellä.
Tykkiasemiin rakennettiin komerot ampumatarvikkeille. Lisäksi tykkiasemien väliin rakennettiin suojahuoneita miehistölle. Suojahuoneiden ovet muurattiin myöhemmin umpeen, jottei irtolaiset majoittaudu niihin. Muutamissa suojahuoneiseissa muuraukset ovat pettäneet ja niihin pääsee kurkkaamaan sisään. Aukoista niitä voi tutkia taskulampun avulla.
Tykkiasemin pohjoispuolelta lähtee yhdyshauta. Sitä seuraamalla pääsee aseman takaosaan, jossa on ollut suojahuoneet. Ne ovat kuitenkin romahtaneet. Mäen päällä on betonista valettuja hormeja tai savupiippuja. John Lagersted arvelee Viaporin maarintama -kirjassa, että paikalla on saattanut olla linnoituksen leipomo.
Myllypuron tykkipatteri on tyypillinen, sillä suurin osa ensimmäisen maailmansodan aikana Helsinkiin rakennetuista pattereista oli neljälle tykille. Yhteensä vuonna 1917 aseistettuna oli yli 50 tykkipatteria. Käytössä oli monenlaisia tykkejä ja se näkyy patterien koossa. Pienimmät patterit oli suunniteltu kenttätykeille ja ne suojattiin vain maavalleilla. Myllypuron patteri on rakennettu isoille mörssäreille ja se vaati ympärille tukevammat betonirakenteet.