Näköalaravintola 10. Kerroksessa tärkeintä on tunnelma

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Keskustassa sijaitsevan legendaarisen Vaakunan näköalaravintola on kaupungin upeimpia interiöörejä. Ravintola 10. kerroksen sisustus on aitoa funkkista valaisimineen, huonekaluineen ja seinäkoristeineen. 1940- ja 1950-luvun alkuperäiset designesineet ovat saaneet seurakseen muun muassa Tynellin uustuotantoa. Vaakunan kokonaisuus, johon kuuluu ravintolan lisäksi hotelli ja tavaratalo, avattiin vuoden 1952 olympialaisiin. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Erkki Huttunen.

Ravintolasta avautuu hienot näkymät Kampin suuntaan. Narinkkatorille kulkevat ihmiset näyttävät pieniltä muurahaisilta. Jos mahdollista, ravintolasta kannattaa varata ikkunapöytä. Ravintolalla on myös terassi, jossa voi säiden salliessa käydä nauttimassa drinkit. Sieltä pääsee ihastelemaan maisemia useaan suuntaan. 10. Kerroksen cocktailien inspiraationa ovat olleet olympiavuosi 1952 ja suomalaisuus. Gin-drinkit tekevät kunniaa olympiavuonna 1952 lanseeratulle Long Drinkille, joka nousi kansan suosikiksi samaan aikaan kuin hotelli Vaakuna avautui. Ravintolassa voi testata myös Vaakunan nimikko-olutta.

Hotellinjohtajan mukaan 10. Kerroksen tekee erityiseksi se, ettei sinne ole pakko tulla syömään. Hissillä voi ajella ylimpään kerrokseen pelkästään pistäytymään, katsomaan maisemia ja ihailemaan funkkissisustusta.

Entäpä se ruoka? Ravintola avasi hiljattain uudistuneena ovensa. Listalla on hyvin mutkatonta suomalaista ruokaa. Klassikkolistalta voi poimia vaikka pippuripihvin, paistettua siikaa, poronpaistia tai grillattua lohta. Lisäksi vaihtoehtoina on muun muassa Vaakunan lohikeittoa, punajuuriwallenbergia, Saimaan muikkuja sekä salaattia ja burgeria. Ruokalistaan pääset tutustumaan täällä.

Ravintola 10. Kerroksessa tärkeintä ei ole ruoka, vaan tunnelma. Siellä kokee olevansa osa Helsingin historiaa.