Helsingin paras pizzeria

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Oulunkylässä sijaitseva Capperi on Helsingin paras pizzeria. Näin päätti Helsingin uutisten lukijat syksyllä 2020. Capperista saa lounasta sekä a’la carte -pizzaa.

Capperi sijaitsee Oulunkylän entisen Elannon talossa Siltavoudintiellä. Oulunkylän asemalta ja kauppakeskus Ogelista on muutaman sadan metrin matka pizzeriaan. Sinne on siis helppo tulla kauempaakin.

Capperi on perustettu muutama vuosi sitten ja paikka halusi alusta saakka keskittyä laadukkaaseen napolilaiseen gourmet-pizzaan. Pizzerian perusti ystävysten joukko, joka asui lähistöllä ja kaipasi laadukasta ruokaa. Sitä kun ei liikaa ollut tarjolla, he päättivät perustaa itse ravintolan. Heidän omin sanoin: “Paikan, josta sai hyvää ruokaa, jota pystyisi syömään vaikka joka päivä.”

Capperin päällikkönä häärii italialais-argentiinalainen Miguel Angel Papaianni. Sittemmin Capperi on laajentunut ja ravintola on avannut toimipisteet myös keskustaan Rikhardinkadulle ja Pasilan Triplaan.

Capperi tarjoaa aitoa napolilaista pizzaa. Mitä se sitten tarkoittaa? Sitä, että kunnioitetaan perinteitä. Pizzat ovat alkujaan lähtöisin Napolista ja sieltä löytyy maailman vanhin pizzeria.

Napolilainen pizza on pyöreä ja sen reunat ovat paksut ja pehmeät. Keskusta on ohut ja sen päälle ladotaan täytteet. Pizza paistetaan kuumassa uunissa, lämpöä pitää olla 460-490 astetta. Paistotapahtuma on nopea. Pizza on uunissa vain noin minuutin.

Napolilaisen pizzan pohja on tehty italialaisista vehnäjauhoista. Niin tekee Capperikin. Jauhot ovat kylmäjauhettua täysjyvävehnää. Capperi tuo maahan kaikki käyttämänsä raaka-aineet: tomaatteja San Marzanosta, Vesuviuksen alueelta ja Corbarasta sekä kolme kertaa peräkkäin maailman parhaaksi valittua Ella Mozzarellaa Campaniasta.

Capperin pizzojen täytteinä on lisäksi muun muassa italialaista ilmakuivattua kinkkuna, villisian tuoremakkaraa, tatteja ja artisokkaa. Kasvisversioita löytyy myös.

Tällä kertaa lounaslistalla oli Pizza Calabrese, joka pitää sisällään tomaattia, mozzarellaa, salamia, basilikaa ja tulista n’duja-levitettä. Se oli juuri sitä, mitä luvattiin. Aitoa napolilaista pehmeillä reunoilla ja maistuville täytteillä.

Tänne kannattaa kävellä pidempikin matka.

Capperi, Siltavoudintie 9, Oulunkylä