Oulunkylässä sijaitsi viime vuosisadan alkupuolella kesäpäiväparantola. Se oli tarkoitettu lapsille, jotka kärsivät muun muassa tuberkuloosista. Vuonna 1916 Työmies-lehdessä oli ilmoitus kesäpäiväparantolasta. Siinä kerrottiin, että parantola avataan hientelöille ja heikoille 7-14-vuotiaille lapsille.
Kaupunginarkistosta löytyi kesäpäiväparantolan rakennussuunnitelmat. Ne ovat vuodelta 1912. Rakennus näytti tältä:
Kesäparantolaan lapset saapuivat Helsingin keskustasta. Parantolassa vietettiin päivä ja illaksi palattiin taas kotiin. Kaupungin vuoden 1929 tilastokirjassa kerrotaan:
Opettajattarien seurassa lapset joka aamu lähtivät kaupungista kahdessa heille varatussa 111 luokan vaunussa aamujunalla ja palasivat joka ilta kaupunkiin. Eräät lapset, joiden kodit olivat Sörnäisissä tai Hermannissa, saivat astua junaan tai junasta Pasilan asemalla, koska heidän matkansa kotoa tai kotiin siten tuntuvasti lyheni. Kävely Oulunkylän asemalta parantolaan kesti noin 15 minuuttia eikä näyttänyt rasittavan lapsia. Heti perille tultua syötiin aamiainen, johon kuului voita ja leipää sekä puuroa ja kuorimatonta maitoa.
Parantola sijaitsi lähellä ravirataa eli nykyistä urheilupuistoa.
Parantolassa saattoi olla lähes sata lasta päivittäin. Vuonna 1929 tilastojen mukaan parantolassa oli kesän aikana hoidossa runsaat 150 lasta. Parantolassa oli hoitajia, opettajia, keittäjätär, palvelijatar ja renkipoika.
Ote vuoden 1929 tilastokirjasta:
Tiedonantotoimiston lääkärit tarkastivat lapset toukokuun loppupuolella. Tarkastetuista lapsista valittiin hentokasvuisimmat, vähäverisimmät ja taloudellisesti huonoimmassa asemassa olevat parantolaan otettaviksi, ja kiinnitettiin tällöin huomio ensi sijassa tuberkuloottisista kodeista oleviin sekä perinnöllistä taipumusta tuberkuloosiin omaaviin lapsiin. Parantolaan otettaviksi valitut lapset olivat kalpeita ja huonostiravittuja.
Mitä parantolassa sitten tehtiin? Tilastokirja kertoo:
Ateriain väliajoilla lapset askartelivat osaksi käsitöitä tehden, osaksi leikkien, urheillen ja laulaen. Aika lähinnä ennen päivällistä oli varattu ilmakylvylIle ja pesuille.
Kesäpäiväparantola lakkautettiin vuonna 1944.
Vuonna 1947 Helsingin kaupungin vuosikertomuksesta selviää, että kesäparantolan käyttö on lopetettu, ja rakennuksille etsitään uutta käyttöä. Nuorisotyölautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että Oulunkylässä sijaitsevan keuhkotautisten lasten entisen kesäsiirtolan rakennukset luovutettaisiin nuorisotyölautakunnan käyttöön varhaisnuorisojärjestöjen retkeilykeskukseksi.