Kaivopihalle nippu uusia ravintoloita

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsingin keskustan solmupisteessä sijaitseva Kaivopiha yhdistää Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Rautatieaseman. Kaivopihalla sijaitsevat liiketilat ovat kokeneet historiallisen muutoksen, kun Vanhan ylioppilastalon alapuolella olevat tilat on uudistettu täysin.

Uudistuneen Kaivopihan konseptissa on haluttu luoda Helsingin keskustaan uusia paikkoja kohdata ja kokea elämyksiä. Vuokralaisvalinnoissa on pyritty ennen kaikkea löytämään joukko toimijoita, joita Helsingin keskustasta tai jokaisesta kehäalueen ostoskeskuksesta ei löydy.

Jatkossa Kaivopihalla palvelevat muun muassa Bites Burgers, Fat Lizard, Formal Friday, Grind Coffee & Wine, Platito, Street Canteen, Ruohonjuuri ja Ruosniemen Panimon Taproom.

”Ravintolatarjontamme on yhdistelmä pienpanimotuotteita, kiinnostavia uutuuksia ja paikallisia toimijoita. Myös myymälävalikoimassa on keskitytty vastuullisiin toimijoihin, joilla on vastaukset kaupunkilaisten toiveisiin ja tarpeisiin hyvin hallussa”, kertoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Kaivopiha on rakentunut 150-vuotiaan Vanhan ylioppilastalon ympärille, joka rakennettiin aikanaan suolle silloisen kaupungin keskustan laidalle. 40 vuotta myöhemmin Vanha ylioppilastalo sai naapurikseen nyt 110-vuotiaan Uuden ylioppilastalon. Kaivotalo ja siihen silloin liittyvä kauppakuja olivat moderneja keskustan kehittämishankkeita 1950-luvulla. Sama edelläkävijäote jatkui 1980-luvulla, kun Kaivopihalta häädettiin autot ja siitä tuli Suomen ensimmäinen jalankulkijoille suunnattu kortteli. Virallisesti Kaivopiha vihittiin käyttöön vuonna 1981, jolloin sisäpihan rakennukset valmistuivat. Pihan yleisölle avasi pääministeri Mauno Koivisto.