Suomen romanttisin ravintola löytyy Helsingistä

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Toptaste kysyi lukijoilta, mistä löytyy Suomen romanttisin ravintola. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.

1. Meripaviljonki, Helsinki

Meripaviljonki on puitteiltaan täysin uniikki ravintola Helsingin Hakaniemessä. Säästöpankinrannan laineilla kelluvan panoraamaravintolan ikkunoista avautuu merimaisema, jonka äärellä voi nauttia kauden parhaita herkkuja. Ravintola on kala- ja äyriäispainotteinen, mutta listalta löytyy myös kasvis- ja liharuokia. 

Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

2. Ravintola Näsinneula, Tampere 

Tampereen kattojen yläpuolella, 124 metrin korkeudessa sijaitsevassa Ravintola Näsinneulassa pääsee herkuttelemaan arjen yläpuolelle maistuvan lähiruoan ja upeiden maisemien äärelle. 

Ruokalista päivittyy vuodenaikojen mukaan, jolloin ravintolassa voidaan hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet: Näsijärven ravut, kotimaiset sienet, marjat, juurekset, riista, lähipuutarhojen sato sekä kalat ympäröivistä vesistöistä. 

Laiturikatu 1, 33230 Tampere

3. Kappeli, Helsinki 

Ravintola Kappelin tekee Espan puiston kauneus, lasiverannan avaruus, rakennuksen arvokas olemus ja moderni keittiö. Kappelin vetovoimalla on pitkät perinteet ja Eino Leinon kantapöytä on edelleenkin omalla paikallaan. 

Ruokalistan pohjana on tarjota perinteistä ruokaa parhaista raaka-aineista. Tarjolla on uusia makuja klassikoita kuitenkaan unohtamatta.

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki

4. Tintå, Turku 

Tintå on rento ja tunnelmallinen ravintola Auransillan kupeessa, joen ravintolarikkaalla länsirannalla. Ravintolaan kannataa suunnata, jos haluaa kokea aitoa Turkua. Tintå on paikallistenkin suosima ravintola!

Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku

5. Viikinkiravintola Harald, Kuopio 

Viikinkiravintola Haraldit sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Oulussa, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Viikinki Haraldin Kylissä tarjotaan runsaita annoksia pohjoisten metsien, vesien, ilman ja maan parhaista antimista. 

Tulliportinkatu 44, 70110 Kuopio

6. Saslik, Helsinki

Rakastu Klassikoihin – From Russia with Love! Šašlikin rakastetuimmat klassikoita ovat Savukalacoulibiacia, Uspenskin suklaakupolia ja Romanovin Mansikoita. Näiden lisäksi listalta löytyvät myös Bortštš-keitto, Zakuska, Maustehärkä, Iivanan Miekka ja Uunijäätelö, sekä harvinaiset karhuannokset. Kaikki pääruoat tarjoillaan perinteiseen Šašlikin tyyliin parilalta runsaiden venäläisten lisukkeiden kera, ja lihat sekä kalat saavat upean makunsa aidosta puuhiiliuunista.

Neitsytpolku 12, 00140 Helsinki

7. Rafaels Steakhouse & Bistro, Porvoo 

Rafael’s Steakhouse on tyylikkään rento ja lämminhenkinen ruoka- ja seurusteluravintola Porvoon keskustan torinlaidalla. Rafael’s tarjoaa rentoutta, viihtyisyyttä ja laadukkaita grilliannoksia aidolta hiiligrilliltä. 

Piispankatu 28, 06100 Porvoo

8. Salve, Helsinki 

Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897. Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla.

Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki

9. Ravintola Tampella, Tampere

Ravintola Tampellassa pääsee nauttimaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä. Tunnelma on puoli ruokaa ja hurmaava henkilökunnan nostalgisten puitteiden kanssa tekevät Ravintola Tampellasta helposti lähestyttävän ja kiehtovan ruokapaikan keskellä kaupungin arvostetuinta aluetta.

Ruokalistalta löytyy niin klassikoita pippuripihvistä ritareihin kuin myös innovatiivisia uusia annoksia, joissa luodaan kokonaan uutta tai tehdään moderneja tulkintoja. Listan ruoissa maistuu vuodenaika sekä rakkaus ja intohimo ruoan valmistukseen.

Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere

10. Ravintola Salud, Tampere

Salud on kuin andalusialainen kortteli, jonka varrella seurueet illallistavat väljästi pitkissä pöydissä, kokoontuvat omiin viihtyisiin loosseihin tai kabinetteihin. Tapas-baarin puolelle voi poiketa nauttimaan hyviä viinejä tai sangriaa pienten tapaksien kera. 

Saludin espanjalais-latinalainen keittiö, rento tunnelma ja mutkaton palvelu ovat tunnettuja jo vuosien takaa. 

Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere

Myös näitä ravintoloita äänestettiin:

Helsinki: Ravintola Muru, Pastis, Bar Teos, Treffi Pub, Ristorante Il Trio, Lappi Ravintola, Santa Fe, Baskeri & Basso, Ravintola Savoy, Ristorante Ravello, Bellevue, 10. Kerros, Shelter, Gaijin, Natura, Ravintola Teatteri, Olo by Garden ja Ravintola Penny.

Espoo: Näkoalaravintola Haikaranpesä ja Lucy in The Sky.

Kirkkonummi: Bistro O mat ja Långvik Bistro.

Porvoo: Zum Beispiel, El Patio, Haikon Kartanon Ravintola, Sinne Porvoo ja Wanka Laamanni (suljettu).

Loviisa: Ravintola Gille.

Hämeenlinna: Fresno Bar & Kitchen.

Lahti: Ravintola Roux, Santa Fe, ja Viikinkiravintola Harald.

Imatra: Ravintola Linnasali.

Lappeenranta: Ravintola Lalo.

Turku: Bistro F, Ravintola Kaskis, Ravintola Teini, Ravintola Di Trevi ja Ravintola Hügge.

Pori: Andalusia.

Tampere: Ravintola Periscope, Ravintola Coussicca, Sorella Dining & Cellar Club, Tiiliholvi, Ravintola Frankly, Pispalan Pulteri, Ravintola Astor ja Ravintola Telakka.

Savonlinna: Perlina di Castello.

Kuopio: Ravintola Musta Lammas, Ravintola Urban, Gusto Runin, Ravintola Isä Camillo ja Ravintola Kummisetä.

Jyväskylä: Ravintola Pöllöwaari, Sohwitar, Ravintola Kissanviikset, Café & Restaurant Vesilinna, Savutuvan Apaja ja Amarillo.

Joensuu: Ravintola Filipof.

Oulu: Ravintola Nallikari, Sokeri-Jussin Kievari, Oula Kitchen & Bar ja Viikinkiravintola Harald.

Rovaniemi: Gustav Kitchen & Bar ja ja Sky Kitchen.

Sirkka: Ravintola Saamen Kammi.

Lähde: Toptaste