Tullimuseossa autolauttojen historiaa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tullimuseon uudessa Lautalla lännestä -teemanäyttelyssä tutustutaan autolauttaliikenteen ja Tullin yhteiseen tarinaan aina 50-luvulta nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Autolauttaliikenne on meille tuttua arkipäivää – Itämeren autolautoilla seilaavat niin risteilymatkustajat kuin rahtirekat. Arkisella lauttaliikenteellä on kuitenkin ollut valtava merkitys Suomelle paitsi talouden myös kulttuurin näkökulmasta. Autolautat ovat toimineet porttina ja liittäneet meidät läntiseen maailmaan.

Tullimuseon uudessa näyttelyssä pääset sukeltamaan autolauttojen tarinaan. Näe, mistä kaikkialta autolautoilla on lähdetty maailmalle tai kokeile itse, miten rahtikuorman sinetöinti varmistetaan. Tullimuseon pysyvä näyttely puolestaan kertoo laajemmin tullitoiminnan historiasta Suomessa.

Suomenlinnan Susisaaressa sijaitseva Tullimuseo on mainio kesän päiväretkikohde kaikenikäisille. Samaan vierailuun voi helposti yhdistää muitakin Suomenlinnan lukuisista nähtävyyksistä. Vaihtuvan teemanäyttelyn lisäksi Tullimuseossa voi tutustua laajemmin Tullin historiaan ja sen merkitykseen yhteiskunnassamme. Museossa on esillä esimerkiksi aikojen saatossa salakuljetettuja esineitä, Tullin toimintaan liittyviä työvälineitä ja vanhan ajan virka-asusteita.

Tullimuseoon on ilmainen sisäänpääsy.