10 vinkkiä syyslomalle

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Syyslomaa vietetään jälleen lokakuun puolivälin jälkeen. Kaupungissa on paljon tekemistä, joista voi valita mieleisensä loman ratoksi. Tässä vinkkimme syyslomalle.

KULTTUURIA LAIDASTA LAITAAN:

1. Kaupunkikävelyt

Opastetut kaupunkikävelyt ovat mainio tapa tutustua kaupunkiin ja sen historiaan. WalkHelsingin lokakuun teemana on kulttuuriympäristöt.
– La 16.10. klo 12.00 Kallion jugendkävely.
– Su 17.10. klo 12.00 Ortodoksinen hautausmaa Hietaniemessä.
– Su 24.10. klo 12.00 Kansallisaarteiden kaupunki.
Lue lisää ja osta liput täältä.

2. Lallukka – elämää taiteilijakodissa

Filosofian tohtori, taidehistorioitsija Marja Lahelma kuratoi näyttelyn Lallukassa asuneiden kuvataiteilijoiden tuotannosta. Näyttelyyn kootaan Lallukassa eri aikoina asuneilta taiteilijoilta noin 80 teosta, vuodesta 1933 nykyaikaan. Näyttely on HAMissa Tennispalatsissa.

3. Eino Ruutsalon kokeellinen 1960-luku Ateneumissa

Eino Ruutsalo siirtyi vauhdikkaasti välineestä toiseen ja yhdisteli ennakkoluulottomasti eri ilmaisumuotoja. Hän teki 1960-luvulla pääasiassa visuaalista runoutta, kokeellisia lyhytelokuvia, esinekoosteita, valokineettisiä teoksia sekä dokumentti- ja näytelmäelokuvia. Ateneumin kotisivut.

4. Poliittisen valokuvan festivaali

Lokakuussa 2021 avautuvan viidennen Poliittisen valokuvan festivaalin nimi on Linnun katse. Festivaali pohtii valokuvien avulla, voiko ihminen kuvitella lintujen katseen ja sitä kautta ymmärtää maailmaa toisin. Valokuvataiteen museo.

5. Mätä-fest

Mätä-Fest on avaa Tiivistämön lavan lupaaville nuorille artisteille perjantaina 22.10.2021 klo 17-22. Livemusiikkia kuullaan illan aikana genrerajoja rikkoen usealta bändiltä, DJ:ltä ja sooloartistilta. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Mätä-Film nuorten lyhytelokuvakilpailu on osa Mätä-Fest –tapahtumaa, joka järjestetään koulujen syysloman yhteydessä. Kilpailun idea ja konsepti on lähtöisin nuorilta, jotka halusivat saada nuorten tekemiä lyhytelokuvia esille.

TEKEMISTÄ KOKO PERHEELLE:

6. Syysloman ulkopakopeli Suomenlinnassa

La 23.10. klo 12.00

WalkHelsingin ulkopakopeli kisataan joukkueina. Kokoa 2-6 hengen tiimi ja lähde selvittämään tehtäviä entiselle sotilassaarelle. Nopeiten tehtävät suorittanut joukkue voittaa. Pelin voi ottaa myös kivana ulkoiluna, jossa oppii saaresta taatusti jotain uutta. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Lue lisää ja osta liput täältä.

7. Linnanmäen valokarnevaali

Linnanmäen hupikausi huipentuu taas taianomaiseen valokarnevaalin tunnelmaan 14.–24.10.2021. Huvipuistoa ja sen laitteita valaisevat tuhannet valot ja lisäksi lukuisat valoteokset loistavat syysiltojen pimeydessä.

8. EasySport-viikko Töölön kisahallissa

Töölön kisahallissa järjestetään jo perinteinen vauhdikas EasySport-viikko valtaa jälleen Töölön Kisahallin syyslomaviikolla 18.-22.10.2021. Pääset kokeilemaan erilaisia lajeja maanantaista perjantaihin klo 11.00 – 14.00 vain Kisahallin sisäänpääsymaksulla.

9. Lukemisen juhlaa! Aku Ankka-lehti Suomessa 70 vuotta

Päivälehden museo juhlistaa 70-vuotiasta syntymäpäiväsankaria iloisella lastennäyttelyllä, jonka käsikirjoitus ja kuvitukset ovat ankkapiirtäjä Kari Korhosen käsialaa.

10. Suuntaa syyslomalla Haltiaan ja Nuuksioon

Syyslomalla Haltiassa ja Nuuksiossa on tarjolla monenmoista tekemistä kaikille lomalaisille. Luontokeskuksen lähimaastossa pääsee seikkailemaan niin kävellen luontopoluilla kuin pyörälläkin. Nälkää poissa pitävät Ravintola Haltian herkulliset ruoat. Haltian retkeilyneuvonta, varustevuokraus ja Haltia Shop -myymälä palvelevat päivittäin ja Haltian näyttelyihin voi tutustua omatoimisesti niin sisällä kuin ulkonakin.