Gillet luottaa perusjuttuihin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Kaksi vuotta sitten kuopatun Cantana Westin paikalle on avautunut uusi ravintola Gillet. Kun Cantina West avautui 1990-luvun alussa, sen mex mex -maut ja -estetiikka olivat uutta, mutta aika ajoi sen ohi. Kun rakennus peruskorjattiin, Ravintolakolmio päätti laittaa ravintolan uuteen uskoon.

Uutta Gillet-ravintolaa ei tunnistaisi vanhaksi Cantina Westiksi. Vain yksi western-taulu on jätetty seinälle muistoksi.

Cantina Westin vanhasta keittiöstä on tehty Can can -ruokailusali, joka henkii art decoa. Suuri muutos on myös sisäpihan kattaminen. Se oli ennen avoin ulkotila, jossa oli pari autopaikkaa. Nyt siitä on tehty viihtyisä talvipuutarhamainen baari, jonne voi pistäytyä drinkille tai syömään.

Gillet levittäytyy kolmeen kerrokseen. Katutaso on avointa asiakastilaa. Kellariin valmistuu kabinetteja. Toinen kerros on tilausryhmien käytössä. Kaikkiaan tuhannen neliön ravintolassa on runsaat 500 asiakaspaikkaa.

Kiinteistö henkii historiaa. Rakennus on vuodelta 1908. Herraklubi Handelsgillet aloitti siellä 1920-luvulla ja jatkaa edelleen toimintaansa toisessa kerroksessa. Ravintola on ottanut nimensä Handelsgilletistä.

Historian saatossa rakennuksessa on toiminut teatteri sekä elokuvateatteri. 1920-luvulta 1940-luvulle elokuvateatteri Kamera näytti siellä filmejä. Kiinteistössä on toiminut myös lukuisia ravintoloita. Sota-aikana kiinteistö kärsi pommituksista ja pommien jälkiä on edelleen julkisivun kivijalassa.

VINKKI: Herätä ruokahalua WalkHelsingin kävelyllä!

Gillet tarjoaa kolmen vaihtoehdon lounasta. Kolmen ruokalajin bisneslounas maksaa 29 euroa, vaihtuva lautasannos 12-15 euroa ja green tablesta voi koota salaattiannoksen hintaan 10,90 euroa.

A’la carte on monipuolinen kokonaisuus, jonka punaisena lankana on skandinaavisuus. Teemaa on sitten varioitu erilaisilla mauilla Aasiasta Etelä-Eurooppaan.

Alkupalaksi voi valita vaikkapa mac & cheese -kroketteja ja tryffeliä. Ankanrinta ja ohrarieska ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Gillet on panostanut äyriäisiin. Niiden ystävä voi tilata ostereita, hummeria, savustettuja katkarapuja tai bouillabaissea.

Pääruokana on saatavilla esimerkiksi kuhaa ja turskaa, Ahvenanmaan karitsaa tai kananpoikaa. Jännittävä valinta on munakoiso “snitchtzel”. Pääruokien hinnat vaihtelevat 20-35 euron välillä.

Palan painikkeeksi suositellaan Gilletin omaa 5,2-prosenttista American lageria, joka on pantu Mallaskosken panimolla.

Jälkiruokalautaselle voi tilata monia herkkuja, kuten xoco-kakkua mustaherukalla tai karamellisoitua persikkaa.

Ravintolakolmion ravintolat eivät juokse kuumimpien trendien perässä, vaan luottavat perustekemiseen ja pitkäikäisyyteen. Cantina West jaksoi lähes 30 vuotta, katsotaan mihin Gillet yltää. Alku on lupaava.

Kotisivut
Gillet, Kasarmikatu 23