WalkHelsingille myönnettiin Helsinki Travel Award

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

WalkHelsinki sai vuoden 2020 matkailupalkinto Helsinki Travel Awardsin. Palkinnon myöntää Helsingin Matkailusäätiö.

Vuosittain jaettavien Helsinki Travel Award -tunnustusten myötä Helsingin Matkailusäätiö haluaa palkita paikallisia toimijoita pitkäjänteisestä työstä Helsingin kehittämiseksi. Vuoden 2020 palkintojen perusteluissa korostuivat lisäksi myös uudenlaiset innovaatiot ja ratkaisut.

“Koronakevät pysäytti toimintamme kuin seinään, mutta viime syksy oli meillä kiireisempi kuin koskaan. Paikalliset löysivät palvelumme muun muassa tykypäivien merkeissä, kun sisällä ei voinut järjestää mitään yhteistä. Lisäksi järjestimme Helsingin kävelyfestivaalin, jossa oli kahden viikon aikana yli 120 kävelyä. Otamme Helsinki Travel Award -palkinnon suurella kunnioituksella ja kiitollisuudella vastaan. Upeaa, että työ kaupunkikävelyiden parissa on huomattu ja tällä tavoin huomioitu”, WalkHelsingin Pauli Jokinen iloitsee.

Walkhelsingin lisäksi palkittin Ateneumin taidemuseo, Kämp Galleria ja Senaatintorin kesäterassi.

“Palkitut toimijat ovat onnistuneet löytämään uudenlaisia tapoja kaupungin elävöittämiseen sekä ihmisten ja yritysten yhteentuomiseen. Helsinkiläiset matkailualan ammattilaiset tekevät upeaa työtä ja valmistautuvat parhaansa mukaan tulevaan. Kaikkien toiveissa on aika, jolloin ihmiset läheltä ja kaukaa taas saapuvat nauttimaan maailman parhaasta kaupungista”, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Mikko Leisti kertoo.

Leisti kehottaa kaupunkilaisia tukemaan paikallisia matkailualan toimijoita nyt kun ne apua eniten tarvitsevat.

“Matkailu on merkityksellinen osa Helsinkiä, joten on äärimmäisen tärkeää turvata sen tulevaisuus näin haastavina aikoina. Jokainen pystyy itse kannustamaan paikallisia alan toimijoita käyttämällä heidän palveluitaan esimerkiksi tekemällä viikonloppumatkan lähialueelle.”

****

Tässä vielä Helsingin matkailusäätiön perustelut:

“Kävelyllä asiat ratkeavat. Jos ajatuksia pitää selvittää, haluaa keskustella tai tarvitsee omaa aikaa, niin kävely toimii aina. Kävellen edetään sopivalla nopeudella, siinä ehtii samalla omaksumaan virikkeitä ympäriltään. Monimutkaisetkin kuviot jäsentyvät, on kyseessä sitten uusi idea tai vaikkapa kiinnostava tarina kaupungissa.

Kaupungit on alkujaan suunniteltu käveltäviksi. Väkimäärien kasvaessa ja kulkuvälineiden kehittyessä hevoset, polkupyörät, autot, bussit ja muut välineet ovat tietty ottaneet suunnittelussa suuren tilan, mutta edelleen kävelijä on kaupunkien ykkönen. Ihmiset pitävät lukua päivittäin otetuista askeleista ja kävely on suosituin ulkoilu- ja kuntoilumuoto Suomessa. Hyvä kävely on hyvän matkailukokemuksen keskiössä. Pidemmät siirtymät, kun on eri kulkuvälinein tehty, niin matkailija vetäisee jalkaan mukavat kengät ja lähtee tutustumaan kohteeseen.

Historia, taide- ja kulttuuri, kaupunginosat, kiinnostavat henkilöt ja monet muut teemat toimivat kävelyn ja pohdinnan innoittajina. WalkHelsingin pelit, murhamysteerit ja tehtävät rikastuttavat kokemusta, kun kävelijä haluaa uutta näkökulmaa kokemukseensa. Suositut ja hyvin valmistellut kokonaisuudet ovat tapahtumia, jotka saavat osallistujan näkemään Helsingin aivan uudella tavalla ja muuttavat suhdetta hienoon kaupunkiimme osaavammaksi ja omakohtaisemmaksi. Ja aivan varmasti kuullut tarinat kerrotaan innolla eteenpäin. 

On ilo ja kunnia myöntää Helsinki Travel Award 2020 WalkHelsingille ja Pauli Jokiselle.”