Helsingin historiaa: Kaamea onnettomuus Kulosaaren sillalla

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Elokuussa 1928 tapahtui Kulosaaren sillalla kammottava onnettomuus, joka vaati peräti kuuden ihmisen hengen. Puoli yhden aikaan yöllä Buick-merkkinen auto lähestyi siltaa kovaa vauhtia Kulosaaren suunnasta. Autoon oli ahtautunut peräti kahdeksan henkeä.

Kuljettaja menetti sillalla auton hallinnan ja auto syöksyi kaiteen läpi mereen. Sillanvartija Eino Savola oli nopeasti paikalla ja ehti tehdä hälytyksen poliisipiiriin. Autosta saatiin pelastettua yksi matkustaja sekä kuski, mutta muut kuusi matkustajaa vajosivat auton mukana meren pohjaan. Kesti pitkään ennen kuin sukeltajat edes löysivät auton sakeasta vedest.

Kuljettajan todettiin olleen vahvassa humalassa. Sillalla näkyi voimakkaan jarrutuksen jäljet ja sillan kaide oli murtunut kymmenen metrin matkalta.

Helsingin Sanomien toimittaja raportoi tapahtumasta tuoreeltaan. Hän kertoi, ettei “autossa olleiden nimistä ole mitään tietoa. Ainoastaan tiedetään, että oli jollekin Kulosaaren asukkaalle kuuluva yksityisvaunu.” Se tiedettiin, että autossa oli viisi miestä ja kolme nuorta naista. He olivat lähteneet liikkeelle Kulosaaren kasinolta.

Myöhemmin yöllä auto löydettiin meren pohjasta kumollaan, pyörät ylöspäin. Helsingin Sanomissa kirjoitettiin:

“Kello 2.25 yöllä saatiin ensimmäinen ruumis ylös. Hän oli pitkä, tummansiniseen pukuun ja ruskehtavaan päälystakkiin puettu mies. Heti sen jälkeen nostettiin vedestä vaaleansiniseen leninkiin puettu nuori nainen.”

Helsingin Sanomien toimittajalla oli sikäli väärää tietoa, että kuljettaja ei ollut kulosaarelainen, vaan 20-vuotias Tapanilassa asunut nuorimies.

Auto nostettiin seuraavana päivänä höyrylaiva Myran vintturilla merestä.

Artikkelin kuvat: HKM (Sakari Pälsi, HS)