Stadin parhaat burgerit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsingissä on lukuisia erinomaisia burgermestoja. Toptaste järjesti lukijaäänestyksen vuoden 2020 lopulla. Äänestyksen perusteella parhaiksi valikoituivat seuraavat ravintolat.

1. Dogs & Deli

Dogs & Deli on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa amerikkalaista streetfoodia. Listalta löytyy burgereita, hot dogeja ja muita amerikkalaisia grilliherkkuja.

Dogs & Deli on saanut inspiraationsa resepteihin 18 vuoden reissusta Yhdysvaltoihin ja haluaa nyt jakaa amerikkalaisen streetfoodin makunautintoa Suomessa.

Selintie 546

2. Naughty BRGR

Naughty BRGR -burgeriravintola syntyi Top Chef voittaja Akseli Herlevin yli kymmenvuotisen taustatyön tuloksena. Ravintolan toiminnan perustana on parhaat mahdolliset ainekset sekä jatkuva reseptien ja toiminnan kehittäminen.

Ravintola tarjoaa uniikkeja burgereita, joista löytyy mm. revittyä ylikypsää porsankylkeä, Satay tofua ja Beyond Meat®-pihviä. Listalta löytyy myös hotdogeja, ribsejä ja monia lisukkeita.

Ravintoloita löytyy jo Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Turusta ja Jyväskylästä.

Lönnrotinkatu 13,00120 Helsinki, Finland

3. Bites Burgers

Bites Burgers ravintolat sijaitsevat Vallilassa ja Kampissa sekä ruokarekka Otaniemessä. Bites Burgerit tehdään alusta loppuun itse meheviä briossisämpylöitä myöten. Ruokalistalla on neljä eri burgeriannosta ja eri lisukkeita.

Bites Burgers Vallila: Nokiantie 2-4, 00510 Helsinki

4. Friends & Brgrs

Tarina alkoi Pietarsaaressa vuonna 2014, kun kuusi läheistä ystävää, jotka rakastivat hampurilaisia, päättivät silloin avata ravintolan yhdessä. Ensimmäinen vuosi oli haastava, mutta loistavan tiimin sekä asiakkaiden ansiosta Friends & Brgrs -ravintoloita löytyy nyt ympäri Suomea Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Vaasasta, Jyväskylästä ja Pietarsaaresta.

Ravintolan sämpylät leivotaan aina itse ravintoloissa, joka aamu. Liha jauhetaan ja ranskalaiset sekä kastikkeet valmistetaan myös alusta asti itse. 95% ravintolan käyttämistä raaka-aineista on kotimaisia. Ruokalistalla on monia liha-, kana- sekä vegevaihtoehtoja.

Friends & Brgrs Aikatalo: Mikonkatu 8, 00100 Helsinki

5. Treffi Pub & Bistro

Treffi Pub & Bistro on jo vakiintunut osa Helsingin urbaania kulttuuria. Rrakastettu ravintola idässä houkuttelee käymään kauempaakin.

Herttoniemen lähiöklassikon puuhiiligrillissä valmistuvat tasokkaat ruoat, joissa on makuja maailman eri kolkista. Tuoreista raaka-aineista valmistetut annokset eivät kaipaa turhaa kikkailua.

Ravintolan listalla on kolme eri burgeria: Crispy Chicken Burger, Vegeburger ja TCB – Treffin Cheese Burger.

Hiihtomäentie 14,00810 Helsinki

6. Social Burger Joint

Social Burgerjointin konsepti on simppeli: pihvi on pääroolissa jokaisessa burgerissa. Ravintola jauhaa itse pihvilihan, kahteen kertaan, josta muotoillaan sopivan pullea pihvi, joka lasketaan puuhiiligrillin lämpöön liekkien ja savun hellittäväksi. Maut viimeistellään vain ripauksella suolaa. Juuri muuta ei tarvita, burgerin maku on valmiina. Taidolla valmistettu pihvi saa vielä ympärilleen vastapaistetun briossin ja harkitut lisukkeet: tujauksen majoneesia ja siivun juustoa.

Listalta löytyy monenmoisia burgereita kuten naudanlihapihvillä, kanalla ja lohipihvillä.

Ravintoloita löytyy niin Helsingistä,Haminasta, Keravalta, Lahdesta, Oulusta, Porvosta, Tampereelta, Vaasasta.

Citycenter: Kaivokatu 8, 00100 Helsinki

7. Chicos

Amerikkalais-meksikolainen fuusiokeittiö tuo värikkään ja maukkaan Californian comfort foodin suomalaisten sydämiin. Ravintola tarjoaa herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja. Voit valita ja luoda juuri sinulle sopivan tavan ruokailla – annosten yhdistelemiseen ei ole rajoja! Kasvisruoka on saanut Chico’sissa ihan uuden merkityksen. Tuttujen burgerien rinnalle on tuotu uudet kasvisburgerit eli vurgerit, jotka nyt vaan hurmaavat jopa lihansyöjän. 

Mannerheimintie 68, 00260, Helsinki

8. Boneless

Boneless tarjoaa suussa sulavia katuruokia aasialaisella twistillä. Kaikki annokset valmistetaan suurella intohimolla, tuoreista raaka-aineista.

Burgereiden lisäksi listalta löytyy bowleja, kanaa ja monia lisukkeita.

Boneless löytyy Redistä, Kampista ja Isosta Omenasta.

9. Bar Loosister

Bar Loosisterista löydät rentoa tunnelmaa, musiikkia, pienpanimo-oluita ja konstailematonta sapuskaa, niin vegaaneille kuin lihaa himoitseville.

Ravintolan listalta löytyy jopa 10 erilaista burgeria. Burgerin täytteinä löytyy muun muassa villisikaa, musta-papubataattihviä, perinteistä naudanlihapihviä sekä seitanpihviä eli jokaiselle varmasti jotakin!

Hämeentie 50, 00500 Helsinki

10. Fyllas

Ravintolasta löydät stadin laajimman wings valikoiman, mehevät burgerit ja oluet kaikkiin olotiloihin. Listalta löytyy monia erilaisia burgereita, wingsejä sekä plattereita.

Hietalahdenranta 11, 00180 Helsinki

Lähde: Toptaste