Helsingin kävelyfestivaalille Kulttuuriteko-kunniamaininta

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

WalkHelsingin pyörittämä Helsingin kävelyfestivaali palkittiin kunniamaininnalla Helsingin kulttuuriteko 2020 -valinnan yhteydessä. Kunniakirjan otti vastaan festivaalin järjestäjä Pauli Jokinen.

Kunniamaininta myönnettiin merkittävästä ja uutta luovasta tavasta esitellä Helsinkiä, sen historiaa ja monimuotoista kulttuurin kirjoa ja elämänpiiriä asukkaille ja vierailijoille.

Keväällä 2020 Helsingin kävelyfestivaali jouduttiin perumaan koronan takia, mutta syksyllä festivaali järjestettiin suurempana kuin koskaan. Kahden viikon sisällä järjestettiin 125 kävelyretkeä.

– Se oli ankean koronakevään jälkeen hieno tapahtuma. Oppaat pääsivät tekemään omaa työtään ja asiakkaat pääsivät tekemään ulkona jotain aktiviteettia, kun lähes kaikki muut tapahtumat oli kesän ja syksyn aikana peruttu. Tämän kunniamaininnan omistan festivaalin oppaille ja asiakkaille, summaa Pauli Jokinen.

Varsinainen Helsingin kulttuuriteko 2020 -palkinto myönnettiin Suvilahden TBA ravintola- ja tapahtuma-alan yritykselle.

– Suvilahti TBA on ravintola ja tapahtuma-alan yritys, joka on kulttuurialalle vaikeana vuonna 2020 merkittävästi kehittänyt Suvilahteen tapahtumallisuutta. Suvilahti Summer- ja elo-syyskuun tapahtumat tuotettiin rajoitusten mukaisesti ja turvallisesti ja ne saivat paljon huomiota ja kiitosta muuten varsin hiljaisen kulttuuritarjonnan aikana. Järjestäjillä oli varsin suuri riski, jonka he kuitenkin kokeneella tuotannon järjestelyllä välttivät toteutumasta, perustelee palkitsemista kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Tuomas Finne.

Kävelyfestivaalin lisäksi Kulttuuriteko-kunniamaininta myönnettiin myös Radio Majavalle.