Korkberget on todellinen helmi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Kirkkonummelta löytyy todellinen helmi luontoretkeilijöiden makuun. Lähellä Hviträskiä on Humaljärvi, ja sen rannassa jylhä Korkbergetin kallio.

Korkberget sijaitsee luonnonsuojelualueella. Siellä ei ole mitään opasteita, virallisia polkuja eikä parkkipaikkoja. Auton voi saada parkkiin Dalkullantien varteen. Kirkkonummen keskustasta sinne on noin neljä kilometriä. Esimerkiksi Kirkkonummen asemalta sinne pyöräilee muutamassa tovissa.

Muutama hyvin vanha opastaulu löytyy järven rannalta.

Humaljärvi on itsessään retken arvoinen kohde. Se on Uudenmaan mittakaavassa suuri järvi. Rannalla on aivan meren tuntua, kun aallot lyövät kivikkoon.

Korkbergetin kallio on vaikuttava. Sieltä näkyy kauas järven vastarannalle. Vaikuttavuutta lisää pystysuora jyrkänne, joka on järven puolella. Pikkulasten kanssa pitää olla todella tarkkana. Kallio yltää korkeammalle kuin suurten kuusten latvat.


Kallion päällä on hienot maisemat pysähtyä tankkaamaan eväitä.

Korkbergetin juurelta löytyy retken kohokohta. Kallion ja järven välissä on valtava lohkareikko. Se on todellinen geologinen harvinaisuus. Kallio on muinaisina aikoina murentunut ja lohjennut pienemmiksi lohkareiksi. Osa valtavista kivistä on maalla, osa järvessä.


Kivikon yhteydessä on lippaluolia ja lohkareluolia. Onpa esitetty, että lohkareiden välissä ja alla kulkee Uudenmaan pisin luolasto.

Kallionmurikoiden välissä kulkeminen ja kiveltä toiselle hyppiminen vaatii kohtalaista retkikuntoa. Sopii luontoseikkailijoille!

****

Tutustu myös WalkHelsingin kaupunkikävelyihin!