Neljä stadilaista klassikkoannosta

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsingin vanhoissa klassikkoravintoloissa on tietysti myös klassikkoannoksia, jotka ovat säilyneet ruokalistalla halki vuosikymmenten. Jos haluat syödä todella perinteisiä stadilaisia annoksia, valitse joku näistä:

Savoy: Mannerheimin vorschmack


Klassikoiden klassikko. Tarinan mukaan Mannerheim toi vorschmackin reseptin Suomeen ja antoi sen Savoyn keittiöön. Siellä sitä tehdään edelleen. Lisukkeina muun muassa tryffeli-perunapyreetä, punajuurta ja suolakurkkua. Kotisivut.

Elite: Tauno Palon pihvi


Eliten koko lista on klassikko. Mutta sieltä on pakko nostaa ylös Tauno Palon kermasipulipihvi. Sitä näyttelijälegendalla oli tapana kuulemma Elitessä syödä. Pihvi tarjotaan totta kai paistettujen perunoiden kera. Kotisivut.

Strindberg: Vitello tonnato


Strindbergin kahvila Esplanadilla alkaa olla klassikko, onhan sillä ikää jo 30 vuotta. Entisen taidesalongin paikalle perustettu kahvila on tarjonnut vitello tonnatoa alusta alkaen. Se on ohuena tarjoiltua vasikanlihaa, jonka makua ryydittää kastikkeet ja mausteet. Muista myös Strindbergin lihapullat! Kotisivut.

Salve: Paistetut silakat


Vaikkei vanha kunnon Salve ole enää entisellä paikallaan, sen silakoiden maine elää yhä vahvana. Salven rapeaksi paistetut silakat tarjotaan perunamuusin ja voisilmän kanssa. Älä unohda Salven muita kalaruokia. Kotisivut.

LUE MYÖS:

– 10 klassikkoravintolaa Helsingissä
– 7 legendaarista kahvilaa Helsingissä
– Tilaa WalkHelsingin kävelykierros: Kostea Helsinki – kävelyretki ravintoloiden historiaan.