Retkivinkki: Kaunis Linnunlaulu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Linnunlaulun huvila-alue on kiehtova kävelyretken kohde. Se sijaitsee Töölönlahden rannalla. Helsingin päärautatieasemalta sinne on alle kahden kilometrin matka. Linnunlaulun vanhat huvilat sijaitsevat junaradan molemmin puolin. Huviloiden kesäkahviloissa voi kävelyn lomassa pistäytyä jätski-kahvilla.

Puuhuvilat ovat pääasiassa 1800-luvun lopulta. Eräs huvila oli nimeltään Linnunlaulu, ja siitä koko alue sai nimensä. Alkujaan siellä oli 15 huvilaa, mutta niistä on enää seitsemän jäljellä. Huviloita on purettu mm. rautatien laajennuksen sekä Helsingin kaupunginteatterin teiltä.

Huviloista tunnetuin lienee Villa Kivi. Se on kirjailijayhdistyksen käytössä ja vuokraa työtiloja kirjailijoille. Huvilassa Maila Talvio piti kuuluisia lukupiirejään jo 1910-luvulla. Villa Kivestä voi vuokrata tiloja vaikkapa juhliin.

Aulis Juneksen huvila taas on saanut julkisuutta siitä, että kaupunki on lähestynyt huvilan omistajaa uhkasakoilla ja vaatinut, että huvilasta pidetään parempaa huolta. Hänen huvilassaan on ilmoituksen mukaan joka päivä kirppis.

Sininen huvila on tunnettu kahvilaterasseistaan, joista avautuu idylliset näkymät Töölönlahdelle.

Linnunlaulun alueella silmä lepää, niin kaunista siellä on. Etenkin kesällä se on kuin pieni satumaa.

*****

Tutustu myös WalkHelsingin opastettuihin kävelyretkiin!