5 vinkkiä Nuuksion merkatuille reiteille

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nuuksion kansallispuistossa on kymmeniä kilometrejä merkattuja reittejä. Niiden avulla on helppo tutustua Nuuksioon, ainakin jos on ensikertaa siellä.

Tässä 5 vinkkiä merkatuille reiteille:

1. Haukkalammen kierrokset

Haukkalampi on suosituinta Nuuksiota ja sieltä lähtee monia eri pituisia opastettuja reittejä. Suosittuja reittejä ovat muun muassa Punarinnankierros (2 km), Haukankierros (4 km) ja Korpinkierros (n. 7 km). Reittien varsilla on tulentekopaikkoja ja grillikatoksia. Haukkalammelta lähtevät kierrokset ovat hyvin suosittuja. Vastaan saattaa tulla retkeilijöitä rinkat selässä tai 30 japanilaisen ryhmä.

2. Sorlammen luontopolku

Eteläisessä Nuukiossa kulkee Sorlammen luontopolku, joka on pituudeltaan runsaat 5 kilometriä. Reitin varrella Sorlammen rannalla on grillikatos ja huussi. Luontopolun nähtävyyksiin kuuluu lohkareluola (Hiidenpesä) ja muutama hiidenkirnu. Auto kannattaa jättää Brobackan pysäköintialueelle, josta lähdetään kävelemään Hakjärventietä. Reitin alkuun on puolisen kilometriä.

LUKUSUOSITUS: Tutustu myös muihin Nuuksion vinkkeihimme!

3. Luukin reitit

Luukin kartanolta lähtee useita merkattuja reittejä, jotka ovat pituudeltaan parin kilometristä lähes kymmeneen kilometriin. Kaitalammen rannalla on useita tulentekopaikkoja. Luukin reitit ovat suosittuja ja etenkin Kaitalammen rannat jopa ruuhkaisia kauniina kesäpäivinä.

4. Kattilan reitit

Kattilassa ei ole rengasreittejä, mutta sieltä voi lähteä vaikkapa reippailemaan Haukkalammelle ja takaisin. Reittivalinnasta riippuen matkaa tulee noin kymmenisen kilometriä. Toinen vaihtoehto on pistäytyä Takalan laavulla. Matkaa laavulle on noin 1,5 kilometriä.

5. Klassarinkierros

Klassarinkierros on Nuuksion länsiosassa kiertävä lyhyehkö, vajaan 4 kilometrin rengasreitti. Reitille pääsee Valklammen pysäköintialueelta. Lue lisää täältä.

*****

VINKKI: Nuuksioon pääset tutustumaan myös WalkHelsingin opastetulla kierrokselle. Sopii vaikka yrityksen virkistyspäivään.