Opas Nuuksioon

Nuuksion kansallispuisto on henkireikä pääkaupunkiseudun asukkaille. Siellä on kymmeniä kilometrejä opastettuja polkuja sekä runsaasti vähemmän tunnettuja retkikohteita. Nuuksiossa voi telttailla, kalastaa, meloa tai patikoida.

Luontokeskus Haltiassa pääset tutustumaan Suomen luontoon näyttelyiden kautta. Siellä on myös hyvä ravintola.

Jos haluat majoittua Nuuksiossa, niin telttailu ja laavut ovat tietysti luonnonläheisimmät vaihtoehdot. Erämökit Tikankolo ja Oravankolo ovat varattavissa, mutta niihin on melko pitkät jonot. Hotelli Nuuksio on vaihtoehto mukavuudenhaluisille.

Lue artikkelimme Nuuksiosta:

Retkivinkki: 8 komeaa järvimaisemaa Nuuksiossa

Esittelemme tässä kahdeksan hienoa järvinäkymää Nuuksiosta. Pakkaa eväät reppuun ja lähde ihastelemaan maisemia! Lue lisää.

5 vinkkiä Nuuksion merkatuille reiteille

Nuuksion kansallispuistossa on kymmeniä kilometrejä merkattuja reittejä. Niiden avulla on helppo tutustua Nuuksioon, ainakin jos on ensikertaa siellä. Lue lisää.

Retkivinkki: Patikkaretki Nuuksion suurilla järvillä

Orajärven, Ruuhijärven ja Urjan ympäristö on mitä mainiointa patikointiseutua. Siellä pääsee nauttimaan kauniista järvimaisemista, erämaisesta tunnelmasta ja kauniista metsistä. Lue lisää.

Tuntematonta Nuuksiota: Retki Jänisniemen laavulle

Jos Nuuksiossa haluaa retkeillä rauhassa, Jänisniemen laavu on erittäin suositeltava kohde. Se on syrjässä kaikilta suosituilta reiteiltä, eikä sinne löydä ihan sattumalta. Lue lisää.

Tuntematonta Nuuksiota: Klassarinkierros

Klassarinkierros on noin 4 kilometriä pitkä opastettu reitti, joka kulkee korkeilla kallioilla ja synkässä kuusimetsässä. Kierroksen korkein paikka on Klassarinkallio, josta reitti on saanut nimensäkin. Lue lisää.

Tutustu myös Walkhelsingin opastettuihin kaupunkikävelyihin!