Helsingin parhaat rikoskävelyt

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

WalkHelsinki tarjoaa kiehtovan kattauksen jännittäviä rikoskävelyitä Helsingissä. Kävelyt ovat taatusti erilainen ja jännittävä tapa tutustua kaupungin rikoshistoriaan.

Järjestämme rikoskävelyitä avoimina yleisökävelyinä, joihin kuka tahansa voi ostaa lippuja (ajankohtainen tarjonta löytyy täältä).

Lisäksi kävelyitä voi tilata yksityistilaisuuksiin. Ne ovatkin olleet suosittu ohjelmanumero esimerkiksi työpaikan tykypäivään tai synttäreille.

Tässä katsaus tarjontaamme:

Murhakävelyt


Murhakävelyillä tutustutaan Helsingin eri kaupunginosien rikoshistoriaan. Kävelyillä vieraillaan vanhoilla tapahtumapaikoilla ja kerrotaan tapahtumien taustoista. Mukaan on poimittu jollain tapaa erikoisia ja poikkeuksellisia tapauksia: salamurhia, myrkytyksiä, mysteereitä ja unohdettuja tapauksia.
Murhakävelyitä järjestämme Kalliossa, Töölössä, Punavuoressa ja keskustassa. Tutustu kävelyihin etusivullamme.

Salamurhia ja terroristeja


Kenraalikuvernööri Bobrikovin murha on varmaan Suomen tunnetuimpia salamurhia. 1900-luvun alussa Helsingissä liikkui monia salamurhaajia, aktivisteja ja pomminrakentajia. Venäläisiä vallankumouksellisia piileskeli kaupungissa. Kierros ydinkeskustassa johdattaa tähän erikoiseen maailmaan. Lue lisää täältä.

Lenin, vallankumous ja Suomi


Tiesitkö, että Lenin ja Stalin tapasivat ensimmäistä kertaa juuri Suomessa? Mikä oli suomalaisten rooli Venäjän bolshevikkivallankumouksen syntymisessä? Olisiko vallankumous ollut mahdollinen ilman suomalaisten apua? Kävelykierroksella tutustumme Suomessa useaan otteeseen piileskelleen Leninin edesottamuksiin, Venäjän vallankumouksellisten suomalaisiin tukijoihin, sekä heidän toimintansa seurauksiin. Lue lisää täältä.

Komisario Palmun Helsinki


Tämä kierros johdattaa vanhojen Suomi-filmien maailmaan. Komisario Palmu seikkaili kumppaneineen Mika Waltarin kirjoissa ja Matti Kassilan elokuvissa. Kävelykierroksella tutustutaan Palmun Helsinkiin ja kuullaan tarinoita liittyen kirjoihin ja elokuviin. Miten näyttelijät päätyivät elokuviin? Millaisen vastaanoton kirjat ja elokuvat saivat? Mihin päin Helsinkiä tarinat sijoittuvat? Lue lisää täältä.

Bodominjärven mysteeri


Helluntaina 1960 neljä nuorta lähti telttailemaan Espoon Bodominjärvelle. Vain yksi heistä palasi elävänä, hänkin vakavasti loukkaantuneena. Mitä Bodominjärvellä tuona yönä tapahtui? Kävelyretkellä tutustutaan paikkoihin, jotka liittyvät Suomen kenties tunnetuimpaan murhamysteeriin. Kierroksella kerrotaan, miten poliisitutkinta eteni, millaisessa maailmassa vuonna 1960 elettiin, miten lehdistö suhtautui tapaukseen ja keitä kaikkia verityöstä epäiltiin. Lue lisää täältä.

Synkkä Helsinki -omatoimikävely


Voi myös lähteä omatoimisesti tutustumaan Helsingin synkkiin ja outoihin tapahtumiin. Verkkokaupastamme voit ostaa 70-sivuisen oppaan, jonka saat PDF-tiedostona sähköpostiisi. Lue lisää täältä.