Testaa nämä ravintolat Helsingissä vuonna 2024

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsinkiin on avautunut viime aikoina lukuisia uusia ravintoloita. Listasimme ravintoloita, jotka kannattaa testata kuluvan vuoden aikana. Nämä paikat ovat saaneet kehuja osakseen.

Ravintoloiden varauksia hoitava TableOnline-palvelussa asiakkaat saavat antaa arvosanoja ravintoloille. Tässä viiden kärki vuodelta 2024:

Skröd
Fredrikinkatu 37. Kotisivut
Suomalaisiin raaka-aineisiin keskittynyt ravintola. Kuuden ruokalajin menu 82 euroa.

Bona Fide
Vironkatu 8. Kotisivut
Mannermainen kortteliravintola Kruununhaassa, joka on kerännyt ylistystä. Neljän ruokalajin menu 44 euroa.

Spis
Kasarmikatu 26. Kotisivu
Pieni ja tunnelmallinen ruokaravintola Kaartinkaupungissa. Suomalaisen keittiön herkkuja pohjoismaisella twistillä. Menu 87-97 euroa.

The Room by Kozeen Shiwan
Pohjoisesplanadi 17. Kotisivut
The Room -nimi viittaa huoneeseen, jossa kaikki istuvat saman pöydän ääreen syömään. Julkkiskokki Kozeen Shiwan tekee ruuat. 8 ruokalajin menu 99 euroa.

Grön
Albertinkatu 36. Kotisivut
Grön alkaa olla jo klassikko, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Raaka-aineet valikoituvat vuodenaikojen mukaan. Palkittu Michelin-tähdellä.

*****

Helsingin Sanomien ravintolakriitikot testasivat viime vuoden aikana useita uusia ravintoloita. Tässä poimintoja paikoista, jotka saivat eniten kehuja:

Karppi
Punavuorenkatu 3. Kotisivut
Kommentti: “Neljä vietnamilaisnuorta saapuu opiskelemaan Suomeen. Muutaman mutkan kautta he päätyvät perustamaan ravintolan Helsingin Punavuoreen. Tuloksena on hurmaavan leikkisä ja persoonallinen pikkupaikka nimeltään Karppi, joka tarjoaa kekseliästä, eleganttia ja ennen kaikkea maistuvaa ruokaa. Vaikutteita on otettu Italiasta, Ranskasta, Koreasta, Thaimaasta, Japanista ja tietysti Vietnamista.” Annokset noin 13–20 e.

Outo
Pengerkatu 9. Kotisivut
Kommentti: “Pöytään kannetaan udon-nuudeliannos, joka pitää sisällään juuri sopivan tulista, sienistä tehtyä xo-kastiketta, rouskuvia maapähkinöitä, korianteria, limettiä, kevätsipulia ja raastettua munankeltuaista. Se on kulhollinen iloa ja onnea. Kokonaisuus hellii jokaikistä makuhermoston mikrovillusta. Makeaa, hapanta, suolaista, karvasta ja ennen kaikkea suloista umamia.” Menu noin 69 e.

Le Coucou Vert
Bulevardi 32. Kotisivut
Kommentti: “Bulevardilla majaileva Le Coucou Vert eli vihreä käki teki vaikutuksen niin ruuan kuin palvelun puolesta. Erityisesti kastikkeet ja liemet oli valmistettu asiaankuuluvan huolellisesti, onhan juuri kastike ranskalaisen ruokakulttuurin ydin.” Pääruuat 23–37 e.

Jos tekee mieli nopeaa ja maanläheisempää mättöä, niin hyvä kebab tai pizza on aina paikallaan. Helsingin Uutisten lukijat äänestivät kaupungin parhaat kebab-paikat ja pizzeriat. Kolmen kärjet tässä:

Kebab-paikat:

Döner Harju Kallio
Fleminginkatu 23
Döner Harju on ehtinyt jo kymmenen vuoden ikään. Sillä on useita ravintoloita pääkaupunkiseudulla, mutta aito ja alkuperäinen Harjun piste vei voiton tässä äänestyksessä.

Baba Döner
Mikonkatu 17
Fennia-korttelin uudessa ravintolakeskittymässä sijaitseva Baba Döner sai kehuja annosten tuoreudesta.

King Kebab
Mäkelänkatu 31
Tämä paikka sai paljon kiitosta asiakaspalvelusta.

Pizzeriat:

Via Tribunali
Sofiankatu 4
Viime vuoden kakkonen nousi tänä vuonna ykköseksi. Tarjolla kuohkeareunaista napolilaista pizzaa.

Capperi
Siltavoudintie 9
Oulunkylässä sijaitseva Capperi oli edellisessä äänestyksessä ykkönen. Napolilaista pizzaa tarjolla täälläkin.

Uuno Pinza
Atlantinkatu 20
Uunon omintakeinen herkullisuus pohjautuu italialaiseen pizzainnovaatioon: pinza-pohjaan. Pinza-pohja leivotaan hapanjuureen, vehnä-, soija-, ja riisijauhoja käyttäen.

KATSO MYÖS:
Helsingin parhaat ravintolat juuri nyt
Helsingin ravintolaklassikot
Afrernoon Tea Helsingissä