Ravintolat, jotka kannattaa testata vuonna 2023

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Helsinkiin on noussut lukuisia uusia ravintoloita, jotka ovat kokeilemisen arvoisia. Listaamme tässä ravintoloita, joita kannattaa testata vuonna 2023.

Cafe Savoy


Eteläesplanadi 14. Kotisivut

Savoy-ravintolan rakennuksen katutasoon avattu Cafe Savoy on kerännyt runsaasti kiitosta. Sieltä saa niin lounasta kuin illallistakin. Paikka ei ole halpa, mutta lähellekään yläkerran ravintolan hinnoissa. Paikka sai Helsingin Sanomien arviossa täydet viisi tähteä.

Luovuus kukkii kaaoksesta


Pieni Roobertinkatu 13. Kotisivut

LKK on vuoden 2022 puhutuimpia ja kehutuimpia uusia ravintoloita Helsingissä, todellinen ilmiö. Tunnelmaa luovat kirpputoriastiat ja rento musiikki. Ruokaa on kehuttu maasta taivaisiin. Pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin.

Sekel


Bulevardi 7. Kotisivut

Sekelin taustalla ovat Michelin-ravintola Askista tuttu pariskunta Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Sekel hakee inspiraatiota historiasta ja edustaa perinteistä ranskalaista keittiötä.

Mad


Mikonkatu 7. Kotisivut

Mikonkadun ja Yliopistokadun kulmaan avattu Mad on aamiais- ja lounaspaikka ja erinomainen sellainen. Miljöö on tyylikäs ja avara, lounassalaatit herkullisia ja sopuhintaisia. Ravintolan juuret ovat Tanskassa.

Or


Kalevankatu 5. Kotisivut

Pitkän remontin jälkeen hotelli Torni avautui jälleen. Hotellin katutasoon avattiin ravintola Or, joka tarkoittaa kultaa. Se on moderni kala- ja kasvispainotteinen ravintola, josta voi tilata vaikka kuhaa tai ostereita, sesongista riippuen.

Mauritz


Munkkiniemen Puistotie 17. Kotisivut

Idyllisellä Munkkiniemen Puistotiellä avautui uusi ranskalaistyyppinen bistro skandinaavisella twistillä. Mauritz luonnehtii itseään rennoksi ja maanläheiseksi paikaksi, jossa voi pistäytyä lasillisella tai viihtyä koko illan.

Il Centro


Annankatu 18. Kotisivut

Uusi Scandic Hub -hotelli avattiin Vanhan kirkkopuiston laidalle. Hotellissa on Il Centro ravintola, joka on erikoistunut napolilaistyylisiin pizzoihin. Niiden lisäksi tarjolla on mm. risottoa, lasagnea ja grilliherkkuja

Sump


Sompasaarenlaituri 12. Kotisivut

Sompasaari kehittyy vauhdilla ja palvelut paranevat koko ajan. Sump on uusi lähiöravintola meren äärellä. Pääruuaksi voi tilata vaikka tattiragua tai hauki-wallenbergia. Voit myös kokeilla usean ruokalajin yllätysmenua.

*****

Katso myös:

10 uutta ravintolaa Helsingissä vuonna 2023
Helsingin parhaat ravintolat
Ravintolat, jotka kannatti testata vuonna 2022

Tutustu myös Helsingin matkaoppaaseemme!